Σάββατο 31 Μάη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Νέο τρεχούμενο λογαριασμό "ανοικτής πίστωσης" για προσωπικά δάνεια μέχρι 1 εκατ. δρχ. και τελικό επιτόκιο 22% λανσάρει στην αγορά η CITIBANK. Η Τράπεζα ανακοίνωσε επίσης μείωση επιτοκίων για ορισμένες κατηγορίες δανείων και λογαριασμών καταθέσεων. Ετσι το επιτόκιο των προσωπικών δανείων είναι από σήμερα 20,5% (από 23%) και των δανείων για αγορά αυτοκινήτου μέσω της Τράπεζας 20% (από 20,75%). Το βασικό επιτόκιο ταμιευτηρίου, τέλος, διαμορφώνεται σε 8,5% (χωρίς φόρους και ανατοκισμούς) και κλιμακώνεται ανάλογα με το ύψος της κατάθεσης.

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ: Υπογράφηκε, τελικά, η συμφωνία μεταξύ των πιστωτριών τραπεζών και σχήματος τεχνικών επιχειρήσεων για τη μεταβίβαση του πλειοψηφικού πακέτου της επιχείρησης "Α. Καμπάς". Σύμφωνα με ανακοίνωση της Εθνικής Τράπεζας, το 67% της "Καμπάς" περιέρχεται στην ιδιοκτησία της κοινοπραξίας "Μεσογαία", μετοχικού ενδιαφέροντος των εταιριών "Ακτωρ", "Ελληνική Τεχνοδομική", "Εργάς", "Μέτων" και "ΤΕΒ". Η συμφωνία περιλαμβάνει ρύθμιση εξόφλησης των οφειλών της "Καμπάς" στους πιστωτές της.

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ: Τα ενημερωτικά δελτία για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου των εισηγμένων εταιριών "Επενδύσεις Εργασίας" (7,4 δισ. δρχ.), "Ελληνική Τεχνοδομική" (7,7 δισ. δρχ.), "Επιχειρήσεις Αττικής" (8,1 δισ. δρχ.) και "Αργυρομεταλλευμάτων και Βαρυτίνης" (1,7 δισ. δρχ. για να απορροφήσει τους "Βωξίτες Παρνασσού") ενέκρινε το ΔΣ του Χρηματιστηρίου. Εγκρίθηκε επίσης η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου με δημόσια εγγραφή της εταιρίας "Επιφάνεια", που δραστηριοποιείται στο σχεδιασμό και την παραγωγή εντύπων, προκειμένου να εισαχθεί στην Παράλληλη Αγορά του Χρηματιστηρίου. Ακόμα, με σχετική απόφαση παρατάθηκε μέχρι τις 30 Ιούνη 1997 η "υπό επιτήρηση" διαπραγμάτευση των μετοχών της εταιρίας "Ελβιεμέκ", σε αναμονή των ενεργειών από τις πιστώτριες τράπεζες για τη σωτηρία της επιχείρησης. Εφόσον μέχρι την ημερομηνία αυτή δεν υπάρξουν ουσιαστικές εξελίξεις, είναι πιθανό το ενδεχόμενο αναστολής διαπραγμάτευσης των μετοχών της εταιρίας. Στο μεταξύ βρίσκεται σε εξέλιξη, και ολοκληρώνεται αύριο, η διαδικασία αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας εμπορίας αυτοκινήτων "Σφακιανάκης" κατά 4,25 δισ. δρχ. Η τιμή διάθεσης των νέων μετοχών ορίστηκε στις 2.000 δρχ.

ΝΕΟ ΔΣ ΣΤΟΝ ΟΔΔΥ: Ανέλαβε χτες τα καθήκοντά του το νέο ΔΣ του Οργανισμού Διαχείρισης Δημόσιου Υλικού (ΟΔΔΥ), η σύνθεση του οποίου είναι η ακόλουθη: Πρόεδρος Ιωάννης Λύτρας και μέλη οι Μπαλαντίνας Ιωάννης, Βασιλόπουλος Ιωάννης, Χριστοφιλάκης Ευάγγελος, Καραγιάννης Χρήστος, Καλαμπαλίκης Παντελής, Κάντας Ναπολέων, Σκλαβούνος Βαλσαμάκης και Αναγνώστου Λάμπρος. Κυβερνητικός εκπρόσωπος διορίστηκε ο Κωνσταντίνος Τσούμας, προϊστάμενος της Γενικής Διεύθυνσης του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους. Η θητεία των μελών ορίστηκε σε 3 χρόνια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ