Τρίτη 3 Ιούνη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Προσκλητήριο για ενωτικό αγώνα

Στις 12 του Ιούνη η συγκέντρωση των πρωτοβάθμιων σωματείων ενάντια στον "κοινωνικό διάλογο". Στον αγώνα για τα δικαιώματά τους κάλεσε χτες τους εργαζόμενους της ΣΙΣΕΡ ΠΑΛΚΟ ο Γ. Μαυρίκος

Σε ενωτικό αγώνα υπεράσπισης των δικαιωμάτων και κατακτήσεων των εργαζομένων κάλεσε ο γενικός γραμματέας της ΓΣΕΕ, Γ. Μαυρίκος,που μίλησε χτες στους εργαζόμενους της ΣΙΣΕΡ - ΠΑΛΚΟ και τους ενημέρωσε για τα αντεργατικά μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση, αλλά και για τη συγκέντρωση της Συντονιστικής Επιτροπής Σωματείων της Αθήνας στις 12 του Ιούνη, στην πλατεία Κάνιγγος, στις 7 το απόγευμα.

Ο Γ. Μαυρίκος αναφέρθηκε στην κυβερνητική προσπάθεια ανατροπής των εργασιακών σχέσεων και επισήμανε τους κινδύνους για το ασφαλιστικό, ενώ υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση χρησιμοποιεί τον "κοινωνικό διάλογο" για να επιβάλει "λύσεις" σε βάρος των εργαζομένων, τη στιγμή που οι βιομήχανοι έχουν αύξηση των κερδών τους. Στο σημείο αυτό εντόπισε και τις ευθύνες των πλειοψηφιών στη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ,οι οποίες είπε ότι δίνουν χέρι βοήθειας στην κυβέρνηση και της προσφέρουν άλλοθι με τη συμμετοχή τους στον "κοινωνικό διάλογο".

Μιλώντας για τον ισχυρισμό του πρωθυπουργού ότι όλα τα μέτρα παίρνονται "για μια ισχυρή Ελλάδα", ο Γ. Μαυρίκος τόνισε ότι "ισχυρή Ελλάδα σημαίνει ισχυρός εργάτης και για να γίνει αυτό χρειάζεται σίγουρη δουλιά, καλό μισθό, καλή σύνταξη, μόρφωση για τα παιδιά του".

Στα πλαίσια της προετοιμασίας της συγκέντρωσης της Συντονιστικής Επιτροπής Σωματείων,θα γίνουν αρκετές ενημερωτικές περιοδείες σε χώρους δουλιάς. Στο κάλεσμα της, η Επιτροπή, τονίζει ότι η κυβέρνηση "βλέπει και γνωρίζει" την πραγματικότητα της εξαθλίωσης χιλιάδων εργαζομένων, αλλά συνειδητά "τάσσεται ανεπιφύλακτα με την πλευρά των εργοδοτών, των πολυεθνικών, των ισχυρών του χρήματος, λειτουργεί ως εκφραστής του κεφαλαίου, της Ευρωπαϊκής Ενωσης και του ΔΝΤ".

Σημειώνει ακόμα ότι η κυβέρνηση "προσπαθεί να μας εξαπατήσει με τον "κοινωνικό διάλογο", τη λογική της ταξικής συνεργασίας και της κοινωνικής συναίνεσης". Τα σωματεία καταγγέλλουν αυτή την πολιτική και "το παζάρι εργοδοτών - κυβέρνησης - πλειοψηφιών ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ" και καλούν τους εργαζόμενους της Αθήνας "να αναπτύξουν αγώνες σε κάθε τόπο δουλιάς και στον τόπο κατοικίας για την περιφρούρηση των κατακτήσεών τους".

Τα σωματεία διεκδικούν τη λήψη μέτρων ενάντια στην ανεργία, κατάργηση της νομοθεσίας που επιτρέπει τη μερική απασχόληση,κατάργηση των αντιασφαλιστικών νόμων, 35ωρο - 5θήμερο - 7ωρο με πλήρη ασφάλιση και αποδοχές, πραγματικές αυξήσεις κ.ά. Ζητούν ακόμα δημοψήφισμα για τη Συνθήκη του Μάαστριχτ.

Συγκεντρώσεις ενάντια στον "κοινωνικό διάλογο" γίνονται επίσης: Στην Τρίπολη σήμερα στις 7.30 το απόγευμα στην πλατεία Αγ. Βασιλείου από τη Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Συνδικαλιστών Αρκαδίας.Στη Λάρισα αύριο στις 8 το βράδυ μπροστά στο Εργατικό Κέντρο Λάρισας το οποίο και τη διοργανώνει. Στην Πάτρα,στις 12 Ιούνη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ