Τετάρτη 4 Ιούνη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Οι νοσταλγίες

Ολα τα γνωστά και χιλιοειπωμένα, περί της "σκευωρίας του 1989" και των"ανίερων συμπράξεων" επιχείρησε να επαναφέρει χτες ο Ν. Κακαουνάκης, με αφορμή την εκλογή του Χ. Ζαχαρόγιαννη, στελέχους της "Δημοκρατικής Πανεπιστημονικής Κίνησης Γιατρών" (ΔΗΠΑΚ), ως προέδρου της ΕΙΝΑΠ.

Οι συνδικαλιστές του ΠΑΣΟΚ, κατά το ραδιοσχολιαστή, μιλάνε για πραξικόπημα, αφού "η σύμπηξη" των δυνάμεων του "ΚΚΕ και της ΔΑΚΕ" "έβγαλαν απ' την προεδρία την πρώτη σε ψήφους ΠΑΣΚΕ" και νοθεύει την ψήφο των νοσοκομειακών γιατρών. "Δε μ' ενδιαφέρει, είπε, αλλά αναρωτιέμαι, όπως και σεις: Πώς θα συγκλίνουν οι απόψεις των κομμουνιστών και των νεοδημοκρατών για τους γιατρούς, για το ΕΣΥ, για τη δημόσια υγεία; Τι θέσεις μπορεί να πάρει το συνδικαλιστικό όργανο των γιατρών με αυτή τη σύνθεση σε κεφαλαιώδη ζητήματα που θα τεθούν σύντομα για τη θέση των γιατρών;".

***

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΙΝΑΠ έμεινε ακέφαλο έξι μήνες, μπροστά στην άρνηση της ΠΑΣΚ να αποδεχτεί την πρόταση για αντιπροσωπευτικό προεδρείο με τον όρο να μην προταθεί για τη θέση του προέδρου η μέχρι τώρα πρόεδρος. Το δεκαπενταμελές ΔΣ έχει την εξής σύνθεση: ΠΑΣΚ 4 έδρες (πριν 5), ΔΑΚΕ 3 (4), ΔΗΠΑΚ 2 (1), ΑΡΣΙ 2 (1), ΑΕΓ 1 (3) και από μία έδρα έχουν οι "Νέοι Γιατροί", η "Προοπτική" και η ΑΝΙ.

Τον Χ. Ζαχαρόγιαννη τον ψήφισαν έξι παρατάξεις - αλλά ο Κακαουνάκης βλέπει και προσθέτει μόνο δύο. Επίσης συγκέντρωσε δέκα ψήφους - τη μεγαλύτερη δηλαδή πλειοψηφία τα τελευταία δέκα χρόνια - αλλά ο σχολιαστής μέτρησε μόνο τις πέντε (ΔΗΚΝΙ και ΔΗΠΑΚ).

***

Ο Ν. Κακαουνάκης, ως συνήθως, ξέρει να λέει όσα εξυπηρετούν τη "γραμμή" της κυβέρνησης. Αν ήθελε θα μπορούσε να έχει τα πρακτικά της προηγούμενης συνεδρίασης του ΔΣ, όπου υπάρχει η επίσημη εισήγηση της ΠΑΣΚ ότι είχε συμφωνήσει με τη ΔΗΚΝΙ για εναλλασσόμενο πρόεδρο σε ετήσια βάση, αλλά τους έλειπαν οι ψήφοι - ευτυχώς δηλαδή οι γιατροί τους στέρησαν τη δυνατότητα νόθευσης της θέλησής τους. Επίσης θα μάθαινε ότι στην τελευταία συνεδρίαση - όταν προτάθηκε η Γραμματεία στην ΠΑΣΚ - και την αρνήθηκε - υπήρξε η παρατήρηση στελέχους της ΔΗΚΝΙ: "Με εμένα πρόεδρο, που είμαι δεξιός δεν είχατε πρόβλημα να είστε στη Γραμματεία, με τον Ζαχαρόγιαννη τι πρόβλημα έχετε;".

Οσον αφορά τη θέση του οργάνου σε αυτή την περίοδο είναι ότι πρέπει να βρίσκεται σε θέση μάχης για την υπεράσπιση του δημόσιου συστήματος υγείας και της μονιμότητας των γιατρών στα νοσοκομεία, που μπαίνουν υπό αίρεση με το νομοσχέδιο υγείας.

Γ. Μ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αποφάσισε απεργία στις 21 και 22 Απρίλη (2010-04-14 00:00:00.0)
Προσφέρουν «αριστερό» άλλοθι στη συναίνεση (2010-03-11 00:00:00.0)
Προσφέρουν «αριστερό» άλλοθι στη συναίνεση (2010-03-11 00:00:00.0)
Παραμένει ο αρνητικός συσχετισμός δυνάμεων (2009-12-22 00:00:00.0)
Καταγγέλλει την προβοκάτσια της ΑΡΣΙ (2008-04-11 00:00:00.0)
Απόσυρση εμπιστοσύνης σε κρίσιμη στιγμή (2000-10-03 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ