Τετάρτη 4 Ιούνη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΑΘΗΝΑΣ
Δε δίνει στοιχεία για τα οικονομικά του δήμου

Στις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Αθηναίων παρέπεμψε η δημοτική αρχή το αίτημα των συμβούλων της αντιπολίτευσης για συζήτηση και πληροφόρηση του Σώματος σχετικά με τα οικονομικά του δήμου, αλλά και την πορεία του δανείου των 25 δισ. από την Εθνική Τράπεζα. Τη συζήτηση έκρινε αναγκαία η αντιπολίτευση, καθώς η άσχημη οικονομική κατάσταση του δήμου είναι δεδομένη, το ίδιο και η πολιτική πρακτική του δημάρχου Δ. Αβραμόπουλου,που σπαταλά το δημοτικό χρήμα σε έργα βιτρίνας, ανατρέχοντας συνεχώς στην τσέπη των δημοτών ή στη "συμβολή" των ιδιωτών. Στη χτεσινή συνεδρίαση, η δημοτική αρχή αρνήθηκε να θέσει σε ψηφοφορία το αίτημα της αντιπολίτευσης για συζήτηση επί των οικονομικών του δήμου και καταφέρθηκε εναντίον των συμβούλων της αντιπολίτευσης, ισχυριζόμενη ότι δεν ενδιαφέρονται, "διαφορετικά θα αναζητούσαν τα στοιχεία που χρειάζονται στις αρμόδιες υπηρεσίες".

Στο σημείο αυτό, ο επικεφαλής της "Αγωνιστικής Συνεργασίας για την Αθήνα", Λεων. Αυδής,τόνισε πως το ΔΣ είναι συλλογικό όργανο και πρέπει σ' αυτό να γίνεται η ενημέρωση και συζήτηση επί σημαντικών θεμάτων. "Η ανορθόδοξη διαδικασία της ατομικής γνωστοποίησης στοιχείων από τις υπηρεσίες του δήμου, υποβαθμίζει το δημοτικό συμβούλιο. Αυτή η τακτική δεν είναι ορθή", τόνισε χαρακτηριστικά. Το θέμα ωστόσο αναμένεται να απασχολήσει το Σώμα σε έκτακτο δημοτικό συμβούλιο, τη σύγκλιση του οποίου ζήτησε η αντιπολίτευση.

Για το μετρό

Την παρέμβαση του δήμου στο πρόβλημα που έχει προκύψει με το πάγωμα των εργασιών του μετρό, ζήτησε ο Λεων. Αυδής. Τόνισε ότι το ΔΣ πρέπει να συζητήσει το θέμα και να πάρει θέση, καθώς, όπως σημείωσε, διαφαίνεται ο κίνδυνος της διακοπής των εργασιών επ' αόριστον και της επιπρόσθετης οικονομικής επιβάρυνσης του δημοσίου. Ο δήμαρχος, ως συνήθως, δεν παρίστατο την ώρα εκείνη, στη συνεδρίαση και έτσι η συζήτηση του θέματος παραπέμφθηκε στην επόμενη συνεδρίαση, οπότε και θα είναι παρών...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ