Τετάρτη 4 Ιούνη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΕΡΑΜΑ
Κλείνει ο δήμος για να έχει εργαζόμενους

Σε κλείσιμο του Δήμου Περάματος προχωράει η δημοτική αρχή της πόλης αύριο Πέμπτη 5 του Ιούνη, διαμαρτυρόμενη έτσι για τις επιπτώσεις που έχει στη λειτουργία του δήμου η τροπολογία που ψηφίστηκε στη Βουλή σχετικά με τους εκτάκτους. Με την τροπολογία δε μονιμοποιούνται ούτε οι μισοί έκτακτοι εργαζόμενοι στους δήμους. Αυτό έχει για αποτέλεσμα να συνεχίσουν να κρατούνται σε εργασιακή ομηρία, δημιουργώντας παράλληλα και προβλήματα στους δήμους που αντιμετωπίζουν με τη σειρά τους πρόβλημα έλλειψης προσωπικού για την κάλυψη πάγιων αναγκών, καθώς οι προσλήψεις μόνιμου προσωπικού έχουν σταματήσει από το 1987. Τη μέρα που θα κλείσει ο δήμος, ο δήμαρχος Γιάννης Πατσιλινάκος μαζί με τους εργαζόμενους του δήμου θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Εσωτερικών.

Ο δήμαρχος χτες συζήτησε με τους εργαζόμενους οι οποίοι συμφώνησαν να πραγματοποιήσουν συγκέντρωση την Πέμπτη. Παράλληλα ο δήμαρχος έχει καλέσει και τους όμορους δήμους να κινηθούν μαζί του και να κλείσουν τους δήμους και να λάβουν μέρος οι εργαζόμενοί τους στη συγκέντρωση.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο δήμαρχος Περάματος Γ. Πατσιλινάκος, χαρακτηρίζει την τροπολογία εμπαιγμό για τους έκτακτους εργαζόμενους και τονίζει ότι μέχρι σήμερα τα θεσμοθετημένα όργανα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΚΕΔΚΕ - ΤΕΔΚΝΑ) δεν έχουν δώσει καμιά απάντηση - τοποθέτηση πάνω στο πρόβλημα.

Με την ανακοίνωση ο δήμαρχος Περάματος καταγγέλλει ότι με την ψήφιση της συγκεκριμένης τροπολογίας συνεχίζεται η ομηρία για χιλιάδες έκτακτους εργαζόμενους στους ΟΤΑ, αλλά και μονίμων, κυρίως διοικητικών, καθώς απειλούνται με σκληρές ποινικές διώξεις αν δεχτούν να υπογράψουν να πληρωθούν εργαζόμενοι που δεν έχουν εγκριθεί οι προσλήψεις τους από το ΑΣΕΠ. "Καταργεί έτσι και υποβαθμίζει και την αιρετή Δημοτική Αρχή που αντικαθιστάται από τους διορισμένους κυβερνητικούς αρμόδιους στο ΑΣΕΠ και τον κυβερνητικό Περιφερειάρχη, ενώ το εκλεγμένο Δημοτικό Συμβούλιο καθίσταται απλά διακοσμητικό στοιχείο, χωρίς καμιά δυνατότητα παρέμβασης στην τοπική κοινωνία" συμπληρώνει στην ανακοίνωση ο Γ. Πατσιλινάκος.

Ο δήμαρχος καταγγέλλει ακόμα ότι οι βουλευτές των κομμάτων ΠΑΣΟΚ - ΣΥΝ - ΔΗΚΚΙ (ΝΔ παρόν) με την τροπολογία που ψήφισαν αμφισβητούν στην ουσία το δικαίωμα στη δουλιά. Θέτει ακόμα το ερώτημα του τι θα γίνει αν δεν εγκριθούν, όπως συμβαίνει με πολλούς δημόσιους οργανισμούς, προσλήψεις, "οι δήμαρχοι και οι δημοτικοί σύμβουλοι θα κάνουν τα έργα και θα μαζεύουν τα σκουπίδια;". Ο Γ. Πατσιλινάκος καταλήγει στην ανακοίνωση επισημαίνοντας ότι "εργαζόμενοι, δήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι οφείλουμε να κινητοποιηθούμε και να παρέμβουμε με κάθε τρόπο για ν' ανατραπεί αυτή η πολιτική, ώστε να βρεθεί επιτέλους διέξοδος προς όφελος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της ανάπτυξής της. Μοιραία οδηγούν την ΤΑ στη λύση της ιδιωτικοποίησης που αποτελεί όπως φαίνεται για την κυβέρνηση θέση επιλογής, ακολουθώντας κατά γράμμα τις κατευθύνσεις της ΕΕ".

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Διεκδικούν χρωστούμενα και ασφαλιστικές εισφορές (2009-01-28 00:00:00.0)
Αντεργατικός πέλεκυς για 70 υπαλλήλους (2008-03-29 00:00:00.0)
Στη μέγκενη δημοτικής αρχής και Ευρωπαϊκής Ενωσης (2007-11-22 00:00:00.0)
Στον «αέρα» 60 εργαζόμενοι (2007-02-27 00:00:00.0)
Ξεπούλημα 145 στρεμμάτων μέσω.. σύμπραξης (2006-04-21 00:00:00.0)
Στο Πέραμα ο δήμαρχος ταυτίζεται με το λαό (2002-08-31 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ