Τετάρτη 4 Ιούνη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΑΡΑΛΙΑ ΦΑΛΗΡΟΥ
Με το ζόρι τσιμέντο

Καθεστώς τείνει να γίνει η παράνομη κατάληψη της παραλίας του Φαληρικού Ορμου από ιδιωτικές εταιρίες που κατορθώνουν να εξασφαλίσουν άδειες για "προσωρινή", δήθεν, εγκατάσταση κάποιας τέντας για εκθεσιακούς λόγους.

Ο έτσι κι αλλιώς παράνομος εκθεσιακός χώρος, στον οποίο έχει μετατραπεί μεγάλο μέρος της παραλίας, δίπλα στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, αυτή τη φορά επεκτείνεται με άδεια που εξέδωσε προσωπικά ο δήμαρχος Πειραιά Στ. Λογοθέτης. Ο δήμαρχος αποφάσισε με το "έτσι θέλω" να επιτρέψει την παραπέρα τσιμεντοποίηση, που δεν κατάφερε να νομιμοποιήσει με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, στον περιβάλλοντα χώρο του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας.

Με απόφασή του ο Στ. Λογοθέτης έδωσε άδεια για την εγκατάσταση νέας τέντας 12.000 τ.μ. προκειμένου να στεγαστεί εκεί έκθεση αυτοκινήτων, ύστερα από αίτημα που του υπέβαλλαν - όπως υποστήριξε - οι αυτοκινητοβιομήχανοι. Η τέντα θα παραμείνει σύμφωνα με την άδεια μόνο για δέκα μέρες.

Να σημειώσουμε ότι στον ίδιο χώρο παραμένει η παλιά τέντα, πλέον των 30.000 τ.μ. που είχε εγκαταστήσει για εκθέσεις η διοίκηση του ΣΕΦ προ διετίας και η οποία παρά τις δεσμεύσεις, ουδέποτε κατεδαφίστηκε, αν και είχε και εκείνη άδεια λειτουργίας για ορισμένο χρόνο.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η άδεια δόθηκε από το Δήμο Πειραιά χωρίς να έχει υποβληθεί κανένα σχετικό αίτημα απ' τον διοικητή του ΣΕΦ και ενώ ο Οργανισμός Αθήνας απαγόρευσε πριν τον ορισμό χρήσεων γης στον Φαληρικό Ορμο οποιαδήποτε οικοδομική ή άλλη εργασία.

Από την άλλη πλευρά, αν και στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο ο Στ. Λογοθέτης, μετά τις σφοδρές αντιδράσεις για οικοδόμηση του περιβάλλοντος χώρου του ΣΕΦ, ακόμη και από συμβούλους της παρατάξεώς του, δεσμεύτηκε ότι θα φέρει άμεσα πρόταση στο ΔΣ για χαρακτηρισμό του χώρου ως πράσινο, προχτές κάλεσε τη ΓΓ Αθλητισμού, τον ΕΟΤ και τον Οργανισμό Αθήνας να αποφασίσουν για την οριστική τύχη του χώρου μονιμοποιώντας ορισμένους εκθεσιακούς χώρους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ