Τετάρτη 4 Ιούνη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
23Ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - ΟΔΗΓΗΤΗ
Δράση ενάντια στη ναρκο-υποταγή
  • Σήμερα, στις 7.30 μ.μ. στη Θεσσαλονίκη (άγαλμα Βενιζέλου) πικετοφορία - διαμαρτυρία
  • Προφεστιβαλικές εκδηλώσεις σε Αιγάλεω, Κυψέλη, Χαλάνδρι, Κορυδαλλό, Καλλιθέα και Ηλιούπολη

"ΟΧΙ σε όλα τα ναρκωτικά, αντίσταση στην αποχαύνωση και στην υποταγή", είναι το σύνθημα των εκδηλώσεων στο πλαίσιο του 23ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - "Οδηγητή", που πραγματοποιούνται σήμερα και τις επόμενες μέρες στη Θεσσαλονίκη, την Αθήνα και τον Πειραιά. Οι Κνίτες και οι Κνίτισσες στέλνουν μήνυμα ότι η λύση δεν είναι η φυγή μέσα από τον ψεύτικο "παράδεισο" των ναρκωτικών, αλλά ο αγώνας για το δικαίωμά τους.

"Με αφορμή τις δηλώσεις του Γ. Παπανδρέου, αλλά και γενικότερα ένα μπαράζ δημοσιευμάτων, που υποστηρίζουν την αναγκαιότητα νομιμοποίησης της χρήσης χασίς και της καλλιέργειας "κατ' οίκον", η ΚΝΕ προχωρά σε μια σειρά εκδηλώσεις, στέλνοντας μήνυμα αντίστασης απέναντι στην επιχειρούμενη προσπάθεια από διάφορους κύκλους να νομιμοποιηθεί η ναρκο-υποταγή και η χειραγώγηση της νεολαίας", υπογράμμισε μιλώντας στο "Ρ" ο Λάζαρος Μυλωνάς,μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ.

"Στην προσπάθεια - συνεχίζει ο Λ. Μυλωνάς - συμβιβασμού του λαού και της νεολαίας απέναντι στο πρόβλημα των ναρκωτικών, η ΚΝΕ θα συνεχίσει να παίρνει πρωτοβουλίες, θα πρωτοστατήσει μέσα στο κίνημα της νεολαίας να διεκδικηθούν ουσιαστικές λύσεις. Εμείς δε θα μάθουμε πότε να ζούμε με τα ναρκωτικά. Δεν επιλέγουμε κανένα ναρκωτικό. Επιλέγουμε το δρόμο της ανυποχώρητης πάλης για τα δικαιώματα της νεολαίας στη μόρφωση, τη δουλιά, τη ζωή".

Οι εκδηλώσεις που έχουν προγραμματιστεί είναι οι εξής:

  • Σήμερα,στις 7.30 μ.μ. η Οργάνωση Θεσσαλονίκης της ΚΝΕ καλεί τους νέους και το λαό της Θεσσαλονίκης στο άγαλμα του Βενιζέλου, να καταδικάσουν την ιδεολογία της ναρκο-υποταγής παίρνοντας μέρος στην πικετοφορία - διαμαρτυρία. "Η απάντηση στα αδιέξοδα και τη σαπίλα του καπιταλισμού είναι οι ανερχόμενοι αγώνες του λαού και η νεανική αντεπίθεση, η πάλη για να έχουμε όλοι δουλιά, να έχουμε ελεύθερο χρόνο για δημιουργία, για το δικαίωμα στον πολιτισμό, την τέχνη, τον αθλητισμό είναι η προοπτική και τα οράματα του σοσιαλισμού", τονίζει η Οργάνωση Θεσσαλονίκης της ΚΝΕ.
  • Αύριο, Πέμπτη 5 Ιούνη, στο Αιγάλεω (πλατεία Εσταυρωμένου) με ομιλητή τον Σπ. Στριφτάρη,μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και τον Ηλ. Μιχαλαρέα,ψυχολόγο, θεραπευτή του "18 ΑΝΩ".
  • Την Παρασκευή 6 Ιούνη, στην πλατεία Κυψέλης (κεντρική πλατεία) με ομιλητή τον Μπ. Αγγουράκη,βουλευτή, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και τον Ηλ. Μιχαλαρέα.Θα συμμετέχει και η θεραπευτική κοινότητα "Παρέμβαση" με έκθεση φωτογραφίας.
  • Το Σάββατο 7 Ιούνη, στο Χαλάνδρι (κεντρική πλατεία) με ομιλητή τονΓ. Μαυρίκο,μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ. Θα συμμετέχει και η "Παρέμβαση" με έκθεση φωτογραφίας.

- Την ίδια μέρα, στον Κορυδαλλό (Περιβολάκι), με ομιλήτρια τη Χρ. Παναγιωτακοπούλου,μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ και γραμματέα του Συμβουλίου Πόλης Πειραιά της ΚΝΕ. Θα συμμετέχει η κοινότητα "Νόστος" με έκθεση φωτογραφίας.

  • Τη Δευτέρα 9 Ιούνη, στην Καλλιθέα (πλατεία Δαβάκη) με ομιλητή τον Σπ. Χαλβατζή,μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.
  • Την Τετάρτη 11 Ιούνη, στην Ηλιούπολη (κεντρική πλατεία) με ομιλητή τον Ν. Σοφιανό,γραμματέα του ΚΣ της ΚΝΕ.

Επίσης, αύριο πραγματοποιούνται προφεστιβαλικές εκδηλώσεις στη ΣΕΛΕΤΕ (με θέμα την ειρήνη) και στην Πάτρα, στο θέατρο της φοιτητικής εστίας.

Σήμερα,στις 12.00 το μεσημέρι η Οργάνωση του ΤΕΙ Σερρών της ΚΝΕ διοργανώνει συζήτηση με θέμα "τα νέα μέτρα του υπουργείου Παιδείας και επιπτώσεις στην τριτοβάθμια εκπαίδευση" με ομιλήτρια τη Θ. Καπέτη,μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ. Ενώ, επίσης σήμερα, στις 6 μ.μ. η Οργάνωση ΤΕΙ Μεσολογγίου της ΚΝΕ διοργανώνει εκδήλωση στο χώρο του ΤΕΙ με θέμα "εξελίξεις στο χώρο της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και ποινικοποίηση των αγώνων". Θα μιλήσει στέλεχος της ΚΝΕ και θα ακολουθήσει πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ