Τετάρτη 4 Ιούνη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Καημός ΠΑΣΟΚων

"Οι αγρότες ψήφισαν 53,6% τις δυνάμεις του ΠΑΣΟΚ στους συνεταιρισμούς. Ψήφισαν 800.000 αγρότες για τις διοικήσεις των συνεταιρισμών και έδωσαν αυτοδυναμία ΠΑΣΟΚ"! Ετσι, ακριβώς, ισχυρίζεται ο επικεφαλής του συνεταιριστικού τομέα του ΠΑΣΟΚ και υποδιοικητής της Αγροτικής Τράπεζας, Θ. Παπαγεωργίου, σε συνέντευξή του στην απογευματινή του συγκροτήματος Λαμπράκη. Αρέσκεται να αναφέρει το εντυπωσιακό αυτό ποσοστό ο "επικοινωνιολόγος" του ΠΑΣΟΚ, αλλά δεν μπαίνει στον κόπο να εξηγήσει τι ακριβώς αντιπροσωπεύει - βέβαια, ούτε ο συντάκτης της εφημερίδας μπήκε στον κόπο να ρωτήσει τι ακριβώς αντιπροσωπεύει και πώς διαμορφώθηκε αυτό το ποσοστό... Φαίνεται πως το μόνο που ενδιαφέρει τους ΠΑΣΟΚους είναι οι εντυπώσεις.

***

Στην πραγματικότητα, ωστόσο, το 53,6% είναι το ποσοστό των ψήφων των αντιπροσώπων, που πήρε η παράταξη του ΠΑΣΟΚ στις εκλογές για το νέο ΔΣ στην ΠΑΣΕΓΕΣ - είναι η αυτοδυναμία... των αντιπροσώπων που αποφεύγει να διευκρινίσει ο Θ. Παπαγεωργίου, γιατί έτσι μπορεί να ψαρεύει σε "θολά νερά", παρουσιάζοντας το ποσοστό αυτό σαν ποσοστό των ψήφων 800.000 αγροτών. Ουδέν ψευδέστερον! Αυτή η αυτοδυναμία αντιπροσώπων δεν έχει καμιά σχέση με τους πραγματικούς συσχετισμούς που καταγράφηκαν με τις ψήφους των, κατά πολλές εκατοντάδες χιλιάδες λιγότερων απ' ό,τι αναφέρεται, αγροτών που ψήφισαν στους πρωτοβάθμιους συνεταιρισμούς.

***

Από την ψήφο των αγροτών μέχρι την... αυτοδυναμία αντιπροσώπων που πήρε το ΠΑΣΟΚ και τα, επίσης, φουσκωμένα ποσοστά της ΝΔ, πέραν των άλλων, μεσολάβησαν συγκριμένες (καλπο)μεθοδεύσεις σε δύο γύρους, που αλλοίωσαν τους πραγματικούς συσχετισμούς. Ετσι, λόγω εκλογικού συστήματος, η ΛΑΕ που είναι τρίτη σε ποσοστά δύναμη, ακόμα και με 25 - 30% πραγματικό ποσοστό ψήφων στους συνεταιρισμούς, δεν εξέλεξε αντιπρόσωπο, αφού τον ένα, δύο ή τρεις και τέσσερις αντιπροσώπους τούς έπαιρναν οι παρατάξεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ με τα μικρότερα υπόλοιπα ψήφων. Γι' αυτό και το σύνολο των αντιπροσώπων (μαζί και των πολλών πλασματικών αντιπροσώπων που εκλέχτηκαν παραπάνω με βάση τους γραμμένους στους συνεταιρισμούς), το πήραν οι παρατάξεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Αυτό, βεβαίως, πέραν του γεγονότος ότι η ΛΑΕ δεν κατέβηκε με ψηφοδέλτιό της στις εκλογές των περισσότερων συνεταιρισμών, όπου δε δόθηκε και η δυνατότητα στους αγρότες να εκφράσουν την προτίμησή τους... Αυτή η πραγματικότητα ασφαλώς είναι γνωστή στους υπεύθυνους του ΠΑΣΟΚ αλλά δε βολεύει την προπαγάνδα τους, να παρουσιάσουν την καταστροφική πολιτική τους δικαιωμένη, ότι, τάχα, εγκρίνεται από τους αγρότες! Αυτός είναι ο καημός της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ!

Γ. Ζ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ