Τετάρτη 4 Ιούνη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΤΕΒΕ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Κατέλαβαν τα γραφεία οι συμβασιούχοι

Σε διήμερη κατάληψη των γραφείων του ΤΕΒΕ στη Θεσσαλονίκη προχώρησαν από χτες οι έκτακτοι επιμελητές εισπράξεων του ταμείου, μετά την 8ήμερη απεργία που πραγματοποίησαν, διεκδικώντας την τροποποίηση της εργασιακής τους σχέσης και τη μονιμοποίησή τους.

Συγκεκριμένα ζητούν από την κυβέρνηση να σταματήσει την τακτική που ακολουθεί στο θέμα των συμβάσεων και καταγγέλλουν ως απαράδεκτη την απόλυση των υπαλλήλων που απασχολούνται στην υπηρεσία εδώ και 7 χρόνια και την αντικατάστασή τους με πρόσληψη άλλων.

Οι εργαζόμενοι σημειώνουν ότι η εξαγγελία της κυβέρνησης για πρόσληψη 400 μόνιμων υπαλλήλων δεν πρόκειται να λύσει οριστικά το πρόβλημα, τόσο γιατί θα κληθούν λιγότεροι άνθρωποι να βγάλουν την ίδια δουλιά όσο και γιατί θα χρειαστεί χρόνος για την εκπαίδευσή τους. Σήμερα απασχολούνται 850 εργαζόμενοι πανελλαδικά, οι οποίοι κινδυνεύουν να βρεθούν στο δρόμο, αν και η πείρα τους και η προσφορά τους στο ΤΕΒΕ κρίνεται απαραίτητη. Οι εργαζόμενοι τονίζουν ότι αυτό που χρειάζεται είναι αλλαγή της πολιτικής που ακολουθείται μέχρι σήμερα στο θέμα των συμβάσεων και η πιο σοβαρή και συνεπής στάση της κυβέρνησης η οποία δίνει υποσχέσεις και κάνει εξαγγελίες, που συνήθως δεν εφαρμόζει.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ