Πέμπτη 5 Ιούνη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΟΤΑ
Συνεχίζουν την απεργία

Συνεχίζεται η απεργία συμβασιούχων εργαζομένων στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ενώ τα σκουπίδια συσσωρεύονται ήδη στους δρόμους. Η ηγεσία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Προσωπικού στους ΟΤΑ εμμένει στη συνέχιση των επαναλαμβανόμενων 48ωρων κινητοποιήσεων των μελών της, παρά την επίθεση εναντίον της από την κυβέρνηση και τις εκκλήσεις της ηγεσίας της Κεντρικής Ενωσης Δήμων και Κοινοτήτων Ελλάδας για λήξη της απεργίας.

Τα μέλη της ΠΟΠ - ΟΤΑ απεργούν διαμαρτυρόμενοι γιατί η τροπολογία, που ψηφίστηκε από τη Βουλή για την τακτοποίηση των εκτάκτων εργαζομένων στους δήμους, καλύπτει μια μικρή μόνο κατηγορία εργαζομένων. Διεκδικούν ακόμη την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας με αυξήσεις 17%, αύξηση της εφάπαξ αποζημίωσής τους κατά τη συνταξιοδότησή τους και μείωση του χρονικού ορίου συνταξιοδότησής τους. Και επιμένουν στην κινητοποίησή τους μέχρι η κυβέρνηση να ικανοποιήσει τα αιτήματά τους.

Χτες, πάντως, ο υφυπουργός Εσωτερικών Λ. Παπαδήμας,επιχείρησε να παρουσιάσει όσους απεργούν, αποκλειστικά ως εργαζόμενους στον τομέα καθαριότητας του Δήμου Αθηναίων. Επιτέθηκε, μάλιστα, φραστικά στους απεργούς, κάνοντας λόγο για "νονούς" που δεν αφήνουν τους υπόλοιπους εργαζομένους να εργαστούν και που έχουν θέσει υπό καθεστώς ομηρίας τους Αθηναίους. Παράλληλα, κάλεσε τον δήμαρχο Αθηναίων να παρέμβει και να πιέσει για λήξη της απεργίας, γιατί διαφορετικά το υπουργείο θα ζητήσει την παρέμβαση εισαγγελέα.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΚΕΔΚΕ και δήμαρχος Αθηναίων, Δ. Αβραμόπουλος, είπε ότι το "πρόβλημα" που δημιουργείται με την απεργία είναι πανελλήνιο και κάλεσε τους απεργούς να επιστρέψουν στην εργασία τους, καθώς "δεν υπάρχει λόγος συνέχισης της απεργίας". Ωστόσο, οι προσπάθειες και των δύο παραγόντων έπεσαν στο κενό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ