Πέμπτη 5 Ιούνη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
23Ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - ΟΔΗΓΗΤΗ
Αντίσταση στην αποχαύνωση και την υποταγή
  • Ξεκινούν σήμερα από το Αιγάλεω και ακολουθούν σε Κυψέλη, Χαλάνδρι Κορυδαλλό, Καλλιθέα, Ηλιούπολη οι προφεστιβαλικές εκδηλώσεις ενάντια στα ναρκωτικά
  • Πικετοφορία χτες στη Θεσσαλονίκη διοργάνωσαν οι Οργανώσεις της ΚΝΕ και του ΚΚΕ της πόλης

Σήμερα ξεκινούν οι προφεστιβαλικές εκδηλώσεις της ΚΝΕ, που είναι αφιερωμένες στην πάλη κατά των ναρκωτικών, ενώ χτες το βράδυ στη Θεσσαλονίκη, μέλη και φίλοι της ΚΝΕ και του ΚΚΕ έκαναν πικετοφορία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, καταδικάζοντας την ιδεολογία της ναρκο - υποταγής και καλώντας το λαό σε αγώνα για ουσιαστικές λύσεις. Αρχή των εκδηλώσεων στην πρωτεύουσα γίνεται σήμερα στις 7.30 μ.μ. στο Αιγάλεω,στην πλατεία Εσταυρωμένου,με ομιλητές τον Σπ. Στριφτάρη,μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και τον Ηλ. Μιχαλαρέα,ψυχολόγο, θεραπευτή του "18 ΑΝΩ".

Μέσα από τις εκδηλώσεις που έχουν ως κεντρικό σύνθημα "Οχι σε όλα τα ναρκωτικά, αντίσταση στην αποχαύνωση και στην υποταγή", η ΚΝΕ προβάλλει την άλλη άποψη για τα ναρκωτικά, αυτή που αποκρύπτεται από τους θιασώτες της αποποινικοποίησης, του διαχωρισμού των ναρκωτικών σε "μαλακά" και "σκληρά", της ναρκο-υποταγής και δίνει την ευκαιρία στους νέους της Αθήνας και του Πειραιά να συζητήσουν με εκπροσώπους των θεραπευτικών κοινοτήτων.

Οι υπόλοιπες εκδηλώσεις θα γίνουν:

Αύριο,στην κεντρική πλατεία Κυψέλης στις 7.30 μ.μ. με ομιλητές τον Μπ. Αγγουράκη,βουλευτή, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και τον Ηλ. Μιχαλαρέα.Θα συμμετέχει και η θεραπευτική κοινότητα "Παρέμβαση" με έκθεση φωτογραφίας.

Μεθαύριο Σάββατο,στο Χαλάνδρι στις 8.00 μ.μ. (κεντρική πλατεία) με ομιλητή τον Γ. Μαυρίκο,μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ. Θα συμμετέχει και η "Παρέμβαση" με έκθεση φωτογραφίας.

- Την ίδια μέρα, στον Κορυδαλλό στις 7.30 μ.μ. (Περιβολάκι), με ομιλήτρια τη Χρ. Παναγιωτακοπούλου,μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ και γραμματέα του Συμβουλίου Πόλης Πειραιά της ΚΝΕ. Θα συμμετέχει η κοινότητα "Νόστος" με έκθεση φωτογραφίας.

Τη Δευτέρα 9 Ιούνη, στην Καλλιθέα στις 7.30 το απόγευμα (πλατεία Δαβάκη) με ομιλητή τον Σπ. Χαλβατζή,μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Την Τετάρτη 11 Ιούνη, στην Ηλιούπολη στις 7.30 το απόγευμα (κεντρική πλατεία), με ομιλητή τον Ν. Σοφιανό,γραμματέα του ΚΣ της ΚΝΕ.

Στη Θεσσαλονίκη

Εκατοντάδες νέοι και μεγαλύτεροι σε ηλικία άνθρωποι, περπάτησαν στους δρόμους της Θεσσαλονίκης χτες βράδυ και διατράνωσαν την αντίθεσή τους στη "νέα εκσυγχρονιστική αντίληψη" διαχωρισμού "μαλακών" και "σκληρών" ναρκωτικών. Ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα των οργανώσεων της ΚΝΕ και του ΚΚΕ Θεσσαλονίκης, πήραν μέρος στην πικετοφορία ενάντια στα ναρκωτικά, που ξεκίνησε από το Αγαλμα Βενιζέλου και κατέληξε στην πλατεία Ναυαρίνου. Με πικέτες που έγραφαν "Εκσταση στη ζωή, ενάντια στο θάνατο", "Οχι σε όλα τα ναρκωτικά, η ζωή δεν έχει υποκατάστατα" και συνθήματα όπως "Ούτε σκληρά, ούτε μαλακά όχι σε όλα τα ναρκωτικά", "Οχι στην απάτη του καθορισμού κόντρα στη μαστούρα του εκσυγχρονισμού", "Μέτωπο σε όλα τα ναρκωτικά θέλουμε ειρήνη, μόρφωση δουλιά", αλλά και "Η νεολαία δε σκύβει το κεφάλι με το ΚΚΕ αντίσταση και πάλη".

Στην πλατεία Ναυαρίνου η συγκέντρωση ξεκίνησε με ομιλία της Νένας Νικοπολιτίδου,μέλους του ΚΣ της ΚΝΕ, η οποία ανάμεσα στα άλλα σημείωσε ότι, όπως φαίνεται, ο Γ. Παπανδρέου ανέλαβε εργολαβικά να προωθήσει την ιδεολογία της ναρκο-υποταγής. Παράλληλα επισήμανε τις βαρύτατες ευθύνες της κυβέρνησης, η οποία δε βγαίνει κατηγορηματικά να καταδικάσει τέτοιου είδους απόψεις. "Η "νέα εκσυγχρονιστική προοπτική" θέλει τη νεολαία στο μπαλκόνι της με τη γλάστρα της - ακίνδυνη για το σύστημα", είπε η ομιλήτρια και ξεκαθάρισε ότι η ΚΝΕ και με αυτή την εκδήλωση υπογραμμίζει πως "η νέα γενιά της πατρίδας μας σε καμιά περίπτωση δεν είναι μια νεολαία ναρκο-υποταγμένη, παραιτημένη, δίχως όνειρα, στόχους φιλοδοξίες και ευαισθησίες, δεν είναι μια νεολαία χαμένη στους ψεύτικους κόσμους των ναρκωτικών". Σημείωσε επίσης ότι για την ΚΝΕ, η χρήση - καλλιέργεια - εμπορία - διαφήμιση των ναρκωτικών ουσιών αποτελεί ένα σύνθετο κοινωνικό πρόβλημα, με κοινωνικά και πολιτικά αίτια, σύμφυτο στις μέρες μας με την κρίση του καπιταλισμού, με τη σαπίλα του.

Στη συγκέντρωση χαιρέτισε εκ μέρους της ΚΟΘ του ΚΚΕ ο Γ. Τεμεκενίδης,μέλος του Γραφείου της ΝΕ. Η εκδήλωση έκλεισε με μουσικό πρόγραμμα από το συγκρότημα της ΚΝΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ