Πέμπτη 5 Ιούνη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Διαμαρτύρονται για το επίδομα οι ακτινολόγοι

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Υγείας - Πρόνοιας και συμβολικό κλείσιμο της οδού Αριστοτέλους, έκαναν χτες οι τεχνολόγοι ακτινολόγοι που εργάζονται σε Δημόσια Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας, για την περικοπή του επιδόματος επικίνδυνης εργασίας που έπαιρναν επί 41 χρόνια. Αντίστοιχη συγκέντρωση έγινε χτες και στη Θεσσαλονίκη, έξω από το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης. Οι τεχνολόγοι ακτινολόγοι έκαναν χτες τετράωρη στάση εργασίας, ενώ προγραμματίζουν 24ωρη απεργία για την ερχόμενη εβδομάδα.

Η Επιτροπή Αγώνα συναντήθηκε με τον υφυπουργό Υγείας Μ. Σκουλάκη,ο οποίος τους είπε ότι αναγνωρίζει την επικινδυνότητα του επαγγέλματός τους και ότι θα τους στηρίξει. Μάλιστα, υποσχέθηκε ότι θα προσπαθήσει να περάσει την πρότασή τους ως τροπολογία στο νομοσχέδιο για την υγεία που κατατέθηκε στη Βουλή προχτές το βράδυ. Στη συνάντηση παραβρέθηκε και ο βουλευτής του ΚΚΕ Στ. Παναγιώτου,ο οποίος κάλεσε τον υφυπουργό να ικανοποιήσει το αίτημα των εργαζομένων, αφού και ο ίδιος αναγνωρίζει το δίκιο τους.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Επιτροπής Αγώνα, Μ. Κουστουλάκη,το επίδομα - υπολογίζεται στο 30% του βασικού μισθού - εξακολουθεί να καταβάλλεται σε κατηγορίες εργαζομένων που δεν έχουν σχέση με την ακτινοβολία, όπως είναι ορισμένοι υπάλληλοι του "Δημόκριτου", αλλά και πανεπιστημιακοί που έχουν στην εποπτεία τους ακτινολογικά εργαστήρια.

Στη συνέχεια οι εργαζόμενοι έκαναν πορεία που κατέληξε στην "Πολυκλινική", φωνάζοντας το σύνθημα: "30, 30 τα εκατό. Αυτό είναι το επίδομα το ακτινολογικό". Εκεί έκαναν γενική συνέλευση και αποφάσισαν να κάνουν 24ωρη απεργία και συγκέντρωση στη Βουλή την Τρίτη, που αναμένεται να συζητηθεί το νομοσχέδιο για την υγεία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ