Παρασκευή 6 Ιούνη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΔΙΕΘΝΗ
ΣΙΕΡΑ ΛΕΟΝΕ
Και άλλοι στο "χορό" της στρατιωτικής εισβολής;

ΦΡΙΤΑΟΥΝ.-

Εκπρόσωποι των στασιαστών του Τζόνι Πολ Κορόμα αρνήθηκαν χτες να παραδώσουν την εξουσία στον ανατραπέντα Πρόεδρο της Σιέρα Λεόνε, Αχμάντ Τεζάχ Καμπάχ, λέγοντας ότι δεν πρόκειται για κανέναν λόγο να θέσουν σε κίνδυνο τη συμμαχία που πέτυχαν στις αρχές της βδομάδας ανάμεσα σε στρατό και αντάρτες του "Ενωμένου Επαναστατικού Μετώπου" (RYF), μετά τη στρατιωτική εισβολή της Νιγηρίας στη χώρα.

"Αν ο Πρόεδρος Καμπάχ αναλάβει και πάλι την εξουσία, θα τεθεί σε κίνδυνο η ειρήνη που μπορέσαμε να επιτύχουμε με τους αντάρτες του RUF", δήλωσε στους δημοσιογράφους ο αρχηγός του επιτελείου Αμυνας της Σιέρα Λεόνε, ταξίαρχος Κορόμα. Ο Κορόμα είπε ότι δεν μπόρεσε να πετύχει την οποιαδήποτε συμφωνία με την αντιπροσωπεία που έστειλε ο Νιγηριανός δικτάτορας, στρατηγός Σάνι Αμπάτσα. Οπως δήλωσε χαρακτηριστικά: "Στείλαμε ένα μήνυμα στον Νιγηριανό αρχηγό του κράτους μέσω της νιγηριανής αντιπροσωπείας του στη Φρίταουν: Πρέπει να διαλέξει ανάμεσα στην ειρήνη στη Σιέρα Λεόνε ή στη βίαιη επιστροφή του Προέδρου Καμπάχ στην εξουσία με την υποστήριξη της Νιγηρίας και της ECOMOG!".

Από την άλλη πλευρά, η χούντα της Νιγηρίας υποστήριξε ότι δεν είναι η μόνη που επιθυμεί την κλιμάκωση της στρατιωτικής εισβολής που πραγματοποιεί στη Σιέρα Λεόνε από την περασμένη Δευτέρα, ανακοινώνοντας ότι τρεις ακόμη χώρες προσέφεραν τη συμμετοχή τους. Ωστόσο, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Αμυνας της Νιγηρίας, Γκόντγουιν Ούγκμπο, απέφυγε να δώσει στη δημοσιότητα την ταυτότητα των τριών χωρών που θα υποστηρίξουν με στρατιώτες τη συνέχιση της εισβολής στη Σιέρα Λεόνε.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ