Παρασκευή 6 Ιούνη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΕΡΜΑΝΙΑ
Διάθεση για αποκατάσταση σχέσεων με Ιράν

ΒΟΝΝΗ. -

Μετά την εκλογή στην προεδρία του Ιράν του Μοχαμάντ Χαταμί, ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών, Κλάους Κίνκελ δήλωσε χτες ότι η Δύση πρέπει να αγωνιστεί για περισσότερο διάλογο με το Ιράν.

Οπως φαίνεται η δήλωση αυτή του Κίνκελ υποδηλώνει τη διάθεση της Βόννης να αποκαταστήσει τις σχέσεις με την Τεχεράνη, οι οποίες εντάθηκαν πρόσφατα μετά την απόφαση δικαστηρίου του Βερολίνου, σύμφωνα με την οποία η ιρανική ηγεσία διέταξε τη δολοφονία Ιρανών διαφωνούντων στη γερμανική αυτή πόλη.

Παράλληλα, η δήλωση του Γερμανού υπουργού Εξωτερικών συνέπεσε με συνέντευξη του Μπιλ Κλίντον σε γερμανική εφημερίδα, στην οποία ο Αμερικανός Πρόεδρος τονίζει, μεταξύ άλλων, ότι η Ουάσιγκτον ίσως είναι έτοιμη να χαλαρώσει τη θέση της απέναντι στην Τεχεράνη.

Ο Κλίντον στη συνέντευξή του στην εφημερίδα "Μπιλτ" τονίζει ότι η Ουάσιγκτον και η Βόννη πρέπει να επιδιώξουν μία πιο κοινή προσέγγιση απέναντι σε χώρες όπως το Ιράν.

Από την πλευρά του, ο Ιρανός Πρόεδρος τάχθηκε χτες κατά της τρομοκρατίας και μίλησε για πολιτική ύφεσης στις εξωτερικές σχέσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ