Παρασκευή 6 Ιούνη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΚΗ
Υποχρεώθηκε σε αναδίπλωση

Δε θα προχωρήσει σε απολύσεις και διαθεσιμότητες, ανακοίνωσε χτες η εταιρία, κάτω από την πίεση των αντιδράσεων. Οι εργαζόμενοι ανέστειλαν τις κινητοποιήσεις τους και μένουν σε επαγρύπνηση, γιατί το πρόβλημα παραμένει

Ανακάλεσε χτες η διεύθυνση της "Χαλυβουργικής" την απόφασή της για τρίμηνη διαθεσιμότητα 180 εργαζομένων και διαδοχικές απολύσεις με το 2%,μετά από τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις των εργαζομένων, οι οποίοι χτες πραγματοποίησαν μια ακόμα 24ωρη απεργία και συγκέντρωση το πρωί έξω από τα κεντρικά γραφεία της επιχείρησης, στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Η εταιρία ανακοίνωσε γραπτά την απόφασή της, σημειώνοντας επιπλέον ότι δεν πρόκειται να σταματήσει την παραγωγική διαδικασία,αλλά ότι διατηρεί τα κίνητρα "οικειοθελούς αποχώρησης" για όποιον εργαζόμενο θέλει να φύγει. Υστερα από αυτήν την εξέλιξη, οι εργαζόμενοι πραγματοποίησαν Γενική Συνέλευση, κατά την οποία αποφάσισαν τη λήξη των κινητοποιήσεών τους σ' αυτή τη φάση. Ταυτόχρονα, επισημάνθηκε η ανάγκη να βρίσκονται σε επαγρύπνηση για νέους αγώνες, στην περίπτωση που η διεύθυνση αθετήσει τη δέσμευσή της.

Πάντως, το πρόβλημα λειτουργίας της "Χαλυβουργικής" παραμένει,με δεδομένη τη συρρίκνωσή της και την κυβερνητική πολιτική για τον κλάδο. Μάλιστα, στα πλαίσια αυτής της πολιτικής, η κυβέρνηση δε θέλησε να παρέμβει, όταν της το ζήτησαν οι εργαζόμενοι κατά τη διάρκεια των κινητοποιήσεών τους.

Η απόφαση της εταιρίας πάρθηκε μετά από πολύωρη διαπραγμάτευση της διοίκησης του σωματείου με τη διεύθυνσή της και ενώ οι εργαζόμενοι διαδήλωναν την απόφασή τους να αγωνιστούν για να μη γίνουν οι απολύσεις. "Θέλουμε δουλιά και όχι απολύσεις, κάντε τώρα επενδύσεις","Οχι στα σχέδια της Χαλυβουργικής", "Δουλιά, δουλιά ζητάει η εργατιά", ήταν μερικά από τα συνθήματα που κυριάρχησαν στη χτεσινή συγκέντρωση των εργαζομένων, οι οποίοι αποχώρησαν πριν τη λήξη της συνάντησης και επέστρεψαν στο εργοστάσιο, όπου αργότερα ενημερώθηκαν για το αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων και πήραν τις αποφάσεις τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ