Παρασκευή 6 Ιούνη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Νέες προκλήσεις στη ΣΟΦΤΕΞ

Να συνυπογράψουν και την κατάργηση των δικαιωμάτων τους καλούνται τώρα οι εργαζόμενοι, που απαντούν με νέες στάσεις εργασίας

Να προσυπογράψουν "κατάλογο" περικοπής επιδομάτων και άλλων απολαβών τους, πέραν των μαζικών απολύσεων, ζήτησε χτες η διοίκηση της ΣΟΦΤΕΞ,απ' το σωματείο, εκτελώντας εντολές της κυβέρνησης και απειλώντας ότι σε διαφορετική περίπτωση, η εταιρία δε θα χρηματοδοτηθεί από τις κρατικές τράπεζες και θα κλείσει! Με στάσεις εργασίας (12μ-4μμ) τις μέρες Τετάρτη, Πέμπτη και Παρασκευή και πορείες στα υπουργεία Ανάπτυξης και Εθνικής Οικονομίας απαντούν οι εργαζόμενοι.

Ο διευθύνων σύμβουλος Σ. Γεωργίτσης και εκπρόσωπος της ιδιωτικής εταιρίας ΕΚΟΝ ΖΕΝΤΕΡ,που έχει αναλάβει τη διαχείριση της ΣΟΦΤΕΞ έναντι αδρής αμοιβής, κάλεσε χτες το σωματείο και τους ενημέρωσε για τις αποφάσεις κυβέρνησης - τραπεζών. Είπε συγκεκριμένα ότι δε θα υπάρξει χρηματοδότηση, αν και τα δυο σωματεία (Αθήνας - Δράμας) δεν υπογράψουν κείμενο ότι δέχονται να καταργηθούν δικαιώματά τους, όπως πριμ παρουσίας, ανθυγιεινό, χρονοεπίδομα, αυξήσεις του '97, γάλα κ. ά. Ισχυρίστηκε ότι αυτό γίνεται γιατί η μείωση του κόστους, που θα επέλθει από τις μαζικές απολύσεις 700 ατόμων (!), θα καθυστερήσει, λόγω των χρονοβόρων διαδικασιών.

Αμέσως μετά συνεδρίασε το ΔΣ του σωματείου και αποφάσισε ομόφωνα να προχωρήσει σε κινητοποιήσεις και να καταδικάσει τους παραπάνω εκβιασμούς. Ωστόσο, με ευθύνη των ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ - "Συνεργασία" αποφασίστηκε να σταλεί και επιστολή στην εταιρία και στον ΟΑΕ, με την οποία να ζητούν "κίνητρα" για απολύσεις! Ενάντια σε αυτό το περιεχόμενο της επιστολής τάχθηκε η ΕΣΑΚ και η "Συμπαράταξη".

Την "ωμή πρόκληση της κυβέρνησης και των οργάνων της" καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η ΕΣΑΚ - ΣΟΦΤΕΞ και επισημαίνει ότι η υποχωρητικότητα της πλειοψηφίας του ΔΣ, που συναίνεσε στο επιχειρησιακό σχέδιο για μείωση του προσωπικού και ιδιωτικοποίηση, καθώς και η ακινησία που επέβαλε στους εργαζόμενους, έδωσε τη δυνατότητα στην κυβέρνηση και για άλλους εκβιασμούς. Καλεί τους εργαζόμενους να συμμετέχουν μαχητικά στις κινητοποιήσεις, απαιτώντας: "Οχι στην ιδιωτικοποίηση - διάλυση της ΣΟΦΤΕΞ. Κάτω τα χέρια από τις κατακτήσεις. Οχι στους εκβιασμούς και την κοροϊδία".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ