Σάββατο 7 Ιούνη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΙΟΝΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
Κίνδυνος να χαθεί η χρηματοδότηση

Απαντώντας χτες στη Βουλή ο υφυπουργός Παιδείας Ι. Ανθόπουλος, σε επίκαιρη ερώτηση του ΚΚΕ για το Ιόνιο Πανεπιστήμιο, παραδέχτηκε μεν ότι υπάρχει κίνδυνος να χαθεί η χρηματοδότηση από κοινοτικούς και εθνικούς πόρους, ρίχνοντας, όμως, την ευθύνη στην ασυνεννοησία μεταξύ των τοπικών αρχών και του υπουργείου Εθνικής Αμυνας. Στην πραγματικότητα δηλαδή, στο νομάρχη.

Συγκεκριμένα, ενώ από καιρό υπάρχει αίτημα μετεγκατάστασης τμημάτων του Πανεπιστημίου στο Παλιό Φρούριο Κέρκυρας και το παραχωρητήριο από το υπουργείο Πολιτισμού, μαζί με τα απαιτούμενα κονδύλια, που πρέπει όμως να απορροφηθούν έως τον Οκτώβρη, η υπόθεση δεν προχωρά, διότι στο Παλιό Φρούριο στεγάζονται στρατιωτικές υπηρεσίες. Ο υφυπουργός Παιδείας είπε: "Δεν μπορούμε να αναλάβουμε την ευθύνη της συνεννόησης μεταξύ Τοπικής Αυτοδιοίκησης και υπουργείου Εθνικής Αμυνας. Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να επισημάνουμε τον κίνδυνο".

Ο βουλευτής του ΚΚΕ Απ. Τασούλας, που ανέπτυξε την ερώτηση του Κόμματος, τόνισε: "Δεν ξέρω, με την απάντηση του υπουργού, αν βεβαιώνεται το Ιόνιο Πανεπιστήμιο και η περιοχή ότι θα λυθούν οι δυσκολίες και έως τον Οκτώβρη δε θα χαθεί το κονδύλι. Στην απάντηση του υπουργού δεν υπάρχει η δέσμευση ότι μπορεί να μετεγκατασταθούν οι στρατιωτικές υπηρεσίες. Εμείς θα ήμασταν ικανοποιημένοι αν παίρναμε την απάντηση ότι μέχρι τον Οκτώβρη θα γίνονταν αυτά τα πράγματα".

Αδιάβαστος ο Ι. Ανθόπουλος

Ο υφυπουργός Παιδείας, απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή του ΔΗΚΚΙ Ι. Καρακώστα για το νομοσχέδιο που αφορά το Διδακτικό και Ερευνητικό Προσωπικό των ΑΕΙ, έκρινε σκόπιμο να επιτεθεί στο ΚΚΕ, διότι δε δέχτηκε να περάσει το νομοθέτημα από την Ολομέλεια χωρίς συζήτηση, κατ' εφαρμογή σχετικού άρθρου του Κανονισμού της Βουλής, που λέει ότι αν συμφωνούν τα 4/5 δε γίνεται συζήτηση. "Μόνο ο κύριος Ανθόπουλος δεν ξέρει την πολιτική συμφωνία που υπάρχει και τη δέσμευση του προέδρου της Βουλής ότι δε θα εφαρμοστεί ποτέ το άρθρο 106, παράγραφος 6, για να περνάνε στη Βουλή τα νομοσχέδια", του υπενθύμισε ο Απ. Τασούλας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ