Σάββατο 7 Ιούνη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Μεγάλα προβλήματα στην υγεία και πρόνοια

Περιοδείες κλιμακίων της ΚΟ Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ στον "Αγιο Παύλο" και στο Ψυχολογικό Κέντρο Βόρειας Ελλάδας

Τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο "Αγιος Παύλος" στο Φοίνικα Θεσσαλονίκης γνώρισε από κοντά το κλιμάκιο από το τμήμα Υγείας της ΚΟΘ του ΚΚΕ, που επισκέφθηκε χτες και είχε συναντήσεις με τους εργαζόμενους και τη διοίκηση του Νοσοκομείου. Η περιοδεία αυτή, όπως και μία ανάλογη χτες στο Ψυχολογικό Κέντρο, γίνεται στα πλαίσια του 15ημέρου για την Υγεία, που αποφάσισε το Τμήμα Υγείας της ΚΟΘ του ΚΚΕ.

Οι δαπάνες του "Αγίου Παύλου" δεν καλύπτονται έγκαιρα, ενώ με το νέο τρόπο χρηματοδότησης θα ανακυκλώνονται τα χρέη τους. Ηδη ιδιωτική εταιρία με έγγραφό της προειδοποιεί ότι θα απαιτήσει σημαντικούς τόκους, αν δεν της καταβληθούν τα ποσά που της οφείλει το Νοσοκομείο. Μέσα από την άρνηση του υπουργείου να προσλάβει προσωπικό για την καθαριότητα - που υπάρχει μεγάλη έλλειψη - ετοιμάζονται λύσεις για ανάθεση της καθαριότητας σε ιδιωτικά συνεργεία. Υπάρχουν μεγάλες λίστες αναμονής, που σε ορισμένα τμήματα (ρευματολογικό, ορθοπεδικό) φτάνουν τους 4 μήνες.

Ιδιαίτερα δύσκολες είναι και οι συνθήκες δουλιάς του νοσηλευτικού προσωπικού, το οποίο έχει να πληρωθεί τα νυχτερινά του από το Γενάρη. Ακόμη δεν έχει αναπτυχθεί το Μηχανογραφικό Τμήμα, έτσι που να καλύπτει όλες τις ανάγκες του Νοσοκομείου.

Στο Ψυχολογικό Κέντρο

Σοβαρότατα προβλήματα λειτουργίας αντιμετωπίζει και το Ψυχολογικό Κέντρο Βόρειας Ελλάδας, λόγω των περικοπών που επέβαλε η κυβέρνηση στα οικονομικά του Ιδρύματος. Οπως τόνισαν οι εργαζόμενοι στα μέλη του κλιμακίου της ΚΟΘ του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον βουλευτή του Κόμματος Στ. Παναγιώτου,που τους επισκέφθηκαν χτες, η μισθοδοσία του προσωπικού γίνεται με μεγάλη καθυστέρηση, ενώ είναι αβέβαιο το πώς θα αντιμετωπιστεί στο μέλλον το οικονομικό πρόβλημα.

"Το Κέντρο δεν μπορεί πλέον να λειτουργήσει, είπε ο πρόεδρος του Σωματείου Ν. Παπαγεωργίου. Ακόμη και υλικά για να παίζουν τα παιδιά δεν υπάρχουν. Αν δε λυθεί το οικονομικό πρόβλημα, κι αυτό θα γίνει όταν το Ιδρυμα γίνει δημόσιο, το ΨΚΒΕ γρήγορα θα οδηγηθεί στο κλείσιμο".

"Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ ασχολήθηκε με το πρόβλημα πριν μερικούς μήνες, όταν οι εργαζόμενοι είχαν προχωρήσει σε απεργιακές κινητοποιήσεις και σε επίσχεση εργασίας", είπε ο Στ. Παναγιώτου. "Ο αρμόδιος, πρόσθεσε, υπουργός μάς διαβεβαίωνε τότε ότι το πρόβλημα είναι περισσότερο διαδικαστικό και όχι ουσίας. Φάνηκε όμως στο διάστημα που μεσολάβησε ότι το πρόβλημα είναι ουσίας και εντάσσεται στα γενικότερα σχέδια περιορισμού της προνοιακής πολιτικής".

Οι περιοδείες σε Νοσοκομεία και Ιδρύματα της Θεσσαλονίκης συνεχίζονται τη Δευτέρα 9/6, με επίσκεψη στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο και την Τρίτη το πρωί στο Κεντρικό Νοσοκομείο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ