Σάββατο 7 Ιούνη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΚΕ
Να αναλάβουν τις ευθύνες τους

Αποκλειστικός υπεύθυνος για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στην πόλη με τις χιλιάδες τόνους σκουπιδιών, είναι η κυβέρνηση, τονίζει, με ανακοίνωσή του, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ. Επίκαιρη Ερώτηση του βουλευτή του Κόμματος, Στρατή Κόρακα

Τις ευθύνες της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ αλλά και των άλλων κομμάτων που ψήφισαν ή στήριξαν την τροπολογία της για τους εκτάκτους, η οποία διαιωνίζει αντί να αντιμετωπίζει τα προβλήματα των εργαζομένων, επισημαίνει το ΚΚΕ. Σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του Κόμματος αναφορικά με την απεργία των εργαζομένων στους ΟΤΑ και τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί με τις χιλιάδες τόνους σκουπιδιών, σημειώνεται πως αποκλειστικός υπεύθυνος είναι η κυβέρνηση, και όχι οι δήμοι ή οι απεργοί, στους οποίους επιχειρεί να μεταθέσει τις ευθύνες. Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

"Η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στην Αθήνα και στον Πειραιά με τις χιλιάδες τόνους σκουπιδιών, βαρύνει αποκλειστικά και μόνο την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, που χρόνια τώρα εμπαίζει και εκβιάζει χιλιάδες εργαζόμενους στους δήμους, ενώ συνεχίζει να αρνείται την επίλυση των δίκαιων αιτημάτων τους. Ευθύνη έχουν και τα άλλα κόμματα, που αρνήθηκαν να ψηφίσουν στη Βουλή την τροπολογία που είχε καταθέσει το ΚΚΕ και που αντιμετώπιζε τα προβλήματα των εργαζομένων, ενώ ψήφισαν την τροπολογία της κυβέρνησης, που τα διαιωνίζει.Επιπλέον, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, αντί να αναλάβει τις ευθύνες της, έστω και τώρα, από τη μια επιχειρεί να τις μεταθέσει στους δήμους της περιοχής και από την άλλη στους απεργούς, κατά κύριο λόγο, αξιοποιώντας και προσπαθώντας να στρέψει εναντίον τους τη δυσφορία που δημιουργεί στο λαό η παραμονή των σκουπιδιών στους δρόμους.

Είναι γνωστή αυτή η μέθοδος της κυβέρνησης. Τη χρησιμοποιεί κάθε φορά που απεργούν ή κινητοποιούνται εργαζόμενοι, για να "διαιρεί και να βασιλεύει". Η αγανάκτηση όλων των εργαζομένων πρέπει να εκφραστεί μαζικά και αποφασιστικά κατά της κυβέρνησης. Σήμερα απεργούν οι εργαζόμενοι στους δήμους, αύριο θα απεργούν άλλοι. Χρειάζονται όλοι την αλληλεγγύη μας και τη συμπαράστασή μας. Στο πλευρό τους πρέπει να σταθεί και η ΚΕΔΚΕ, καθώς και όλοι οι δήμοι της περιοχής".

Η κυβέρνηση εμπαίζει τους εργαζόμενους

Να τακτοποιηθεί το σύνολο των εκτάκτων εργαζομένων στους δήμους και όχι μόνο η μικρή κατηγορία που προβλέπεται από την πρόσφατη τροπολογία, η οποία ψηφίστηκε στη Βουλή με την ανοχή ή τη στήριξη και των άλλων πολιτικών δυνάμεων, ζητά με επίκαιρη Ερώτησή του στη Βουλή, προς τον υπουργό Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης, ο βουλευτής του ΚΚΕ, Στρατής Κόρακας.Ταυτόχρονα ρωτά τον υπουργό ποια μέτρα πρόκειται να πάρει η κυβέρνηση και πότε, ώστε να αυξηθεί η εφάπαξ αποζημίωση των εκτάκτων εργαζομένων όταν βγαίνουν στη σύνταξη και να μειωθεί το χρονικό όριο συνταξιοδότησής τους.

Ο βουλευτής του ΚΚΕ επισημαίνει χαρακτηριστικά στην επίκαιρη Ερώτησή του: "Τα βουνά σκουπιδιών που σωρεύονται στους δρόμους των πόλεων αποτυπώνουν το μέγεθος των ευθυνών της κυβέρνησης που εμπαίζει τους συμβασιούχους εργαζόμενους των δήμων και δεν αντιμετωπίζει με θετικό τρόπο τα δίκαια αιτήματά τους. Η στάση της κυβέρνησης αποτυπώθηκε με πολύ χαρακτηριστικό τρόπο με την απόρριψη της τροπολογίας που κατέθεσε το ΚΚΕ και με την οποία αντιμετωπιζόταν ικανοποιητικά το πρόβλημα των εκτάκτων εργαζομένων των δήμων".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ