Σάββατο 7 Ιούνη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Να τακτοποιηθούν οι εργαζόμενοι

Παρέμβαση δημάρχων

Τη θέση ότι η λύση δε βρίσκεται στις διώξεις, αλλά στην τακτοποίηση όλων των εκτάκτων εργαζόμενων στους δήμους και τις κοινότητες με τη μονιμοποίησή τους, τονίζουν με κοινή ανακοίνωσή τους μια σειρά δήμαρχοι, παρεμβαίνοντας έτσι στην υπόθεση. Συγκεκριμένα τονίζουν:

"Η ευθύνη της κυβέρνησης στην αντιμετώπιση του προβλήματος των εκτάκτων εργαζόμενων στους ΟΤΑ είναι σοβαρότατη. Δε λύνει τα προβλήματα και τους καθιστά, αντικειμενικά, ομήρους των πελατειακών σχέσεων. Οι εργαζόμενοι αγωνίζονται για το δικαίωμα στη δουλιά και για την κατάργηση της έκτακτης και μερικής απασχόλησης".

Αναφερόμενοι οι δήμαρχοι στην πρόσφατη τροπολογία που ψηφίστηκε στη Βουλή για τους εκτάκτους, σημειώνουν ότι "η τροπολογία, που ψήφισε η πλειοψηφία της Βουλής πριν από 15 μέρες, αφήνει έκθετους 6.000 περίπου εργαζόμενους, οι οποίοι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες των ΟΤΑ, στην πλειοψηφία τους εργαζόμενους στον τομέα της καθαριότητας. Προσελήφθησαν με διάφορους τρόπους, επειδή υπάρχει απαγόρευση προσλήψεων μονίμου προσωπικού". Καταλήγοντας στην ανακοίνωση οι δήμαρχοι σημειώνουν ότι "το πρόβλημα δεν είναι αθηναϊκό, αλλά αφορά όλους τους δήμους της χώρας. Εχει ευθύνη η κυβέρνηση, αλλά και τα όργανα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που δεν αντιμετώπισαν με αποφασιστικότητα αυτό το μείζονος σημασίας πρόβλημα. Ετσι σήμερα, γίνεται μια προσπάθεια τεχνητής μεταφοράς ευθυνών στο πρόσωπο της ΤΑ. Θεωρούμε ότι η λύση των προβλημάτων δε βρίσκεται στις εισαγγελικές διώξεις, αλλά στην τακτοποίηση όλων αυτών των εργαζομένων που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ