Σάββατο 7 Ιούνη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Κλείνουν οι δήμοι

Εντείνουν τις κινητοποιήσεις τους οι έκτακτοι εργαζόμενοι των εφτά δήμων του Πειραιά, οι οποίοι απειλούνται με απόλυση, ύστερα από την τροπολογία που ψηφίστηκε στη Βουλή για τη μονιμοποίηση μικρού τμήματος εκτάκτων.

Τη Δευτέρα θα παραμείνουν κλειστοί οι Δήμοι Πειραιά, Περάματος, Κερατσινίου, Δραπετσώνας, Νίκαιας, Κορυδαλλού και Αγ. Ιωάννη Ρέντη - στην κινητοποίηση θα κληθούν να συμμετέχουν και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις των εφτά πόλεων - και με πρωτοβουλία του Εργατικού Κέντρου Πειραιά θα πραγματοποιηθεί παράσταση στον υπουργό Εσωτερικών Αλ. Παπαδόπουλο και παμπειραϊκό συλλαλητήριο στις 6.30 το απόγευμα στην πλατεία Κοραή.

Στο μεταξύ από τη Δευτέρα το ΕΚΠ προγραμματίζει 10ήμερο διαρκών κινητοποιήσεων, ενώ χτες σε ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε κλήθηκαν οι διοικήσεις των δήμων, έως ότου επιβληθεί η διόρθωση της τροπολογίας για τη μονιμοποίηση των εκτάκτων, να μην προχωρήσουν σε απολύσεις, ώστε να την καταστήσουν ανενεργό.

Στη σύσκεψη ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Γ. Μίχας,εκπρόσωποι των δήμων και εργαζόμενοι χαρακτήρισαν αντισυνταγματική και απαράδεκτη την τροπολογία. Σημείωσαν ότι δημιουργεί έντονο κοινωνικό πρόβλημα σε ένα μεγάλο αριθμό εργαζομένων, ειδικά στην περιοχή του Πειραιά, που πλήττεται σε ποσοστά μεγαλύτερα του 19% κατά μέσο όρο από την ανεργία. Σε κάποιους δήμους η ανεργία ξεπερνά το 25%, ενώ είναι χαρακτηριστική η περίπτωση του Περάματος, όπου οι άνεργοι καλύπτουν το 30% στην πόλη και το 80% στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη.

Σε επίπεδο δήμων το Δημοτικό Συμβούλιο Περάματος αποφάσισε ομόφωνα να κλείσει το δήμο, ενώ οι πλειοψηφίες σε Κερατσίνι, Κορυδαλλό και Δραπετσώνα απέφυγαν όλες αυτές τις μέρες να συζητήσουν το θέμα.

Στην Κοκκινιά χτες το βράδυ και ύστερα από την πίεση της "Δημοκρατικής Ενότητας" συγκλήθηκε έκτακτο δημοτικό συμβούλιο και ομόφωνα αποφάσισε να κλείσει το δήμο. Η επικεφαλής της ΔΕ Βέρα Νικολαϊδου επισήμανε για μια ακόμα φορά ότι οι προσλήψεις αυτές με τον τρόπο που γίνονται καθιστούν ομήρους τους εργαζόμενους, υποχείρια των διοικήσεων των δήμων και των κυβερνήσεων, ενώ σημείωσε ότι η περιστασιακή ευαισθησία που εκδηλώνεται σήμερα έπρεπε να είχε εκδηλωθεί πιο νωρίς, πριν ψηφιστεί η επίμαχη τροπολογία στη Βουλή και πολύ πιο έντονα. Σημείωσε ακόμα ότι το 24ωρο κλείσιμο του δήμου δε θα λύσει το πρόβλημα, πρέπει να δοθεί ως ξεκίνημα του αγώνα, που πρέπει να είναι ενωτικός να συνεχιστεί και να ενταθεί.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ