Σάββατο 7 Ιούνη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΑΣ
Αισιόδοξο μήνυμα από τις πρυτανικές εκλογές

Το 12% των ψήφων συγκέντρωσε ο συνδυασμός των Στρ. Κουνιά, Μ. Θωμαδάκη και Κ. Μπουντόλου

Ο Κ. Δημόπουλος, πρόεδρος της Ιατρικής, είναι ο νέος πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθήνας και νέοι αντιπρυτάνεις ο Γ. Δρακόπουλος, καθηγητής Φυσικομαθηματικής και ο Αντ. Δανασής - Αφεντάκης, κοσμήτορας της Φιλοσοφικής. Πέρα όμως από την "άνετη" επικράτηση του Κ. Δημόπουλου, το αισιόδοξο μήνυμα που στάλθηκε από τις προχτεσινές πρυτανικές εκλογές στο Πανεπιστήμιο Αθήνας είναι η ύπαρξη μιας σημαντικής μερίδας της πανεπιστημιακής κοινότητας που αντιστρατεύεται τις μεθοδεύσεις για επικράτηση των νόμων της "ελεύθερης αγοράς" και του επιχειρηματικού πνεύματος στο πανεπιστήμιο.

Οι δυνάμεις αυτές εκφράστηκαν μέσα από τον συνδυασμό με υποψήφιο πρύτανη τον Στρ. Κουνιά, πρόεδρο του Μαθηματικού Τμήματος και με υποψήφιους αντιπρυτάνεις την Μαρίκα Θωμαδάκη,αναπληρώτρια καθηγήτρια του Τμήματος Γαλλικής Φιλολογίας της Φιλοσοφικής, και τον Κώστα Μπουντόλο,αναπληρωτή καθηγητή των ΤΕΦΑΑ, που συγκέντρωσε 329 ψήφους και ποσοστό 12%.

Αναλυτικά τα υπόλοιπα αποτελέσματα των εκλογών, στις οποίες ψήφισαν 2.980 μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας, έχουν ως εξής: Ο συνδυασμός του Κ. Δημόπουλου πήρε 1.870 ψήφους (67%), του Σ. Φλογαϊτη (με υποψήφιους αντιπρυτάνεις τον Χαρ. Προυκάκη, καθηγητή Ιατρικής και τον Κ. Σβολόπουλο, πρόεδρο του τμήματος Ιστορίας) 590 (21%).

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα, ο Κ. Μπουντόλος, υποψήφιος αντιπρύτανης. τόνισε ότι το μήνυμα που στέλνει το ποσοστό που συγκέντρωσε ο συνδυασμός είναι ότι υπάρχει σήμερα μέσα στο Πανεπιστήμιο Αθήνας μια σημαντική δύναμη που αντιστρατεύεται τις μεθοδεύσεις για ιδιωτικοποίηση και διάλυση της ανώτατης παιδείας. "Υπάρχουν δυνάμεις, τόνισε, οι οποίες στο επόμενο διάστημα θα αντισταθούν στις επιθέσεις που σχεδιάζονται ενάντια στο δημόσιο δωρεάν πανεπιστήμιο".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ