Σάββατο 7 Ιούνη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
23Ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - ΟΔΗΓΗΤΗ
Μήνυμα αντίστασης σε κάθε είδους εξάρτηση

Ιδιαίτερα πετυχημένη η χτεσινή προφεστιβαλική εκδήλωση, που έγινε στην πλατεία Κυψέλης

Χώρος αντίστασης στην αποχαύνωση, στην υποταγή, στη ζωή των υποκατάστατων στην οποία θέλει να καταδικάσει τη νεολαία το σημερινό σύστημα, στο όνομα του κέρδους, έγινε χτες η πλατεία Κυψέλης, απ' όπου η ΚΝΕ και το ΚΚΕ έστειλαν ακόμα ένα μήνυμα ενάντια στη νομιμοποίηση των ναρκωτικών. Εκατοντάδες νέοι, φοιτητές, μαθητές, γονείς που βλέπουν καθημερινά τον κλοιό της εξάρτησης να σφίγγει γύρω από τα παιδιά τους, εξαιτίας της πολιτικής των κυβερνώντων, άκουσαν και συζήτησαν την πρόταση αντίστασης των κομμουνιστών ενάντια σε κάθε είδους εξάρτηση.

Ο Μπ. Αγγουράκης, βουλευτής και μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και ο Η. Μιχαλαρέας, θεραπευτής του "18 Ανω" "βομβαρδίστηκαν" από ερωτήσεις που αφορούσαν τους λόγους και τις επιπτώσεις της εξάρτησης από τα ναρκωτικά, ενώ την "τιμητική" του είχε και πάλι ο Γ. Παπανδρέου και οι δηλώσεις του για"αποποινικοποίηση" του χασίς, αλλά και η κάλυψη που απλόχερα του πρόσφερε η κυβέρνηση.

Ο Μπάμπης Αγγουράκης στην ομιλία του - μεταξύ άλλων - τόνισε: "Με την παρουσία σας εδώ, δίνεται μια ηχηρή απάντηση στις μεθοδεύσεις διαφόρων κέντρων για νομιμοποίηση μερικών ναρκωτικών, στην πραγματικότητα όμως εννοούν όλων". Αναφερόμενος στον χρόνο που επέλεξε η κυβέρνηση για να ανοίξει αυτή η συζήτηση, τόνισε ότι συμπίπτει με τη νέα έξαρση της ανεργίας, με την επίθεση που δέχεται σήμερα η δημόσια δωρεάν παιδεία, με την προσπάθεια ποινικοποίησης των αγώνων, εντάσσοντας την ενέργεια αυτή, μέσα στα δεδομένα που δημιουργεί η απελευθέρωση του κεφαλαίου. "Οσο απελευθερωμένο είναι το κεφάλαιο, τόσο υποταγμένη θέλουν τη νεολαία", είπε.Μιλώντας για το θέμα της αποποινικοποίησης μετέφερε την εμπειρία από τις χώρες που εφάρμοσαν το μέτρο αυτό. Συγκεκριμένα ανέφερε το παράδειγμα του Αμστερνταμ, όπου σε δύο μόλις χρόνια τα μαγαζιά που πουλούσαν ναρκωτικά από 20 έγιναν 2.000. Ο Μπ. Αγγουράκης κάλεσε την κυβέρνηση, να αναλάβει τις ευθύνες της, τόσο για τη μείωση της χρηματοδότησης στα θεραπευτικά προγράμματα απεξάρτησης, όσο και στη μεταχείριση των εξαρτημένων από τα ναρκωτικά, στέλνοντας ταυτόχρονα στους εκατοντάδες νέους που συμμετείχαν στην εκδήλωση, το μήνυμα της αντίστασης σε κάθε είδους εξάρτηση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ