Πέμπτη 12 Ιούνη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΦΑΡΜΑΚΑ
Σε νέα σύσκεψη παραπέμφθηκε η ανακοστολόγηση

Από βδομάδα σε βδομάδα και από σύσκεψη σε σύσκεψη άγεται και φέρεται η περιβόητη ανακοστολόγηση των φαρμάκων. Αυτό έγινε για άλλη μια φορά κατά τη χτεσινή σύσκεψη των συναρμοδίων υπουργών στο υπουργείο Εθνικής Οικονομίας, όπου και πάλι δεν πάρθηκαν αποφάσεις, αλλά το θέμα παραπέμφθηκε σε σύσκεψη του Υπουργικού Συμβουλίου υπό τον πρωθυπουργό που πιθανότατα θα πραγματοποιηθεί αύριο Παρασκευή.

Την ίδια στιγμή, και ενώ εδώ και πάνω από τρία χρόνια η κυβέρνηση διακηρύσσει σε όλους τους τόνους ότι "καίγεται" να ολοκληρώσει την ανακοστολόγηση, η πολιτική της φαίνεται ότι περιορίζεται στο να χρησιμοποιεί τον Τύπο, για να σερβίρει διάφορα σενάρια για να βολιδοσκοπεί τις αντιδράσεις. Από τη μεριά τους, πάντως, όσο η κυβέρνηση κρατάει τυπικά παγωμένες τις τιμές των φαρμάκων, οι βιομήχανοι κάνουν μια χαρά τη δουλιά τους, αφού ήδη έχουν αρχίσει να επιβάλλουν άγριες αυξήσεις σε μια σειρά φάρμακα ευρείας κατανάλωσης, χρησιμοποιώντας από τη μεριά τους ασφαλισμένους και ασφαλιστικά ταμεία και βασιζόμενοι σε σχετική κοινοτική οδηγία. Ενώ, όλο αυτό το διάστημα δε λείπουν και οι αυξήσεις από την πίσω πόρτα, καθώς εκατοντάδες φάρμακα ευρέως διαδεδομένα έχουν υποκατασταθεί από δήθεν νέα με τα γνωστά τερτίπια και με πολύ υψηλότερες τιμές.

  • Τη διακοπή της χορήγησης επί πιστώσει φαρμάκων στους δημοσίους υπαλλήλους από τις 15 Ιούλη πρόκειται να ανακοινώσει αύριο σε συνέντευξη Τύπου ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ