Σάββατο 14 Ιούνη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ζητούν να μην εφαρμοστεί η Σένγκεν

Κύμα αντιδράσεων έχει προκαλέσει η "επικύρωση" από τη Βουλή της Συνθήκης Σένγκεν.

Ο Σύνδεσμος Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων Αντιστασιακών 1967 - 1974 σε ανακοίνωσή του επισημαίνει ότι τα μέλη του με τις ευαισθησίες και τις ξεχωριστές εμπειρίες τους ανησυχούν βαθύτατα για τις επιπτώσεις εφαρμογής της Σένγκεν και τονίζει: "Η φιλοσοφία της Συμφωνίας Σένγκεν προσβάλλει θεμελιώδεις συνταγματικές αρχές προστασίας ατομικών δικαιωμάτων και δημοκρατικών ελευθεριών των πολιτών".

Η Ανανεωτική Κομμουνιστική Οικολογική Αριστερά (ΑΚΟΑ) και η ΕΚΟΝ -"Ρήγας Φεραίος" σημειώνουν: "Η Ευρώπη - φρούριο θωρακίζεται απέναντι στον "εσωτερικό εχθρό", που χωρίς υπερβολή είναι τα 2/3 των Ευρωπαίων πολιτών. Δηλαδή όλοι όσοι θεωρούνται ύποπτοι για την ασφάλεια της Ευρώπης, οι άνεργοι, οι φτωχοί, οι διαδηλωτές, οι ξένοι, όλοι όσοι δε "χωράνε" στο υπερεθνικό κράτος Σένγκεν".

Η Ομοσπονδία Συλλόγων Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων Ελλάδας καλεί σε αγώνα για να μην εφαρμοστεί στη ζωή το ηλεκτρονικό ευρω-φακέλωμα, που περιορίζει τα δικαιώματα και τις ελευθερίες. "Με την ψήφιση από την πλειοψηφία της Βουλής τόσο του Ν.2472/97 όσο και της Συμφωνίας Σένγκεν, παραβιάζεται και γίνεται στην πράξη κουρελόχαρτο το ελληνικό Σύνταγμα του 1975. Ανοίγει πλέον ο δρόμος της καταπάτησης δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών, που τουλάχιστον στη χώρα μας γι' αυτά έχουν δοθεί πολλοί και μεγάλοι αγώνες και έχει χυθεί αρκετό αίμα. Πιστεύουμε ότι η εργατική τάξη μ' όλο το λαό, μαζί με τους άλλους ευρωπαϊκούς λαούς, θα αχρηστεύσει αυτή την επαίσχυντη συμφωνία στην πράξη, στην ίδια τη ζωή".

Το Συνδικάτο Οικοδόμων Πειραιά σε ψήφισμα της Γενικής Συνέλευσής του απαιτεί να μην υλοποιηθεί η σχετική συμφωνία, ιδιαίτερα μετά το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας στη Βουλή, που δημιουργεί και συνταγματικό πρόβλημα. "Θα καταδικάσουμε, τονίζει, στην πράξη το ηλεκτρονικό φακέλωμα και όσους νομίζουν ότι με αντιλαϊκές επιλογές, καταπατώντας συνδικαλιστικές και δημοκρατικές ελευθερίες, μπορούν να εμποδίσουν την ανάπτυξη και δράση του λαϊκού κινήματος".

Η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Συνταξιούχων Κεντρ. και Δυτ. Μακεδονίας σε ανακοίνωση της καταγγέλλει την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ για απόκρυψη των πραγματικών διαστάσεων της υποδούλωσης και παραβίασης των ατομικών δικαιωμάτων του ελληνικού λαού και ζητά από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να μην υπογράψει τη δουλική Συμφωνία Σένγκεν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ