Σάββατο 14 Ιούνη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αισιόδοξοι γιατί ο λαός αρχίζει να αφυπνίζεται

Συνάντηση της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ με μαζικούς φορείς της πόλης

Συνάντηση με μαζικούς φορείς και τοπικά ΜΜΕ στη Λιβαδειά, είχε κατά την προχτεσινή της περιοδεία στο Νομό Βοιωτίας, η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα.

Στην εισηγητική της τοποθέτηση η Αλ. Παπαρήγα ενημέρωσε για τα πρώτα συμπεράσματα από τις επισκέψεις της αντιπροσωπείας του Κόμματος στο ειδικό σχολείο Θήβας, αλλά και το νοσοκομείο Λιβαδειάς και επανέλαβε τις θέσεις του ΚΚΕ για δυο θέματα κυρίως, αλλά όχι μόνο, της επικαιρότητας, το λεγόμενο "κοινωνικό διάλογο" και το νέο νομοσχέδιο υγείας που φέρνει προς ψήφιση η κυβέρνηση.

Αναφερόμενη ιδιαίτερα στο ειδικό σχολείο Θήβας η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ είπε χαρακτηριστικά: "Παρότι πολιτικά δε με ξένισε, και εμένα και τους συντρόφους της αντιπροσωπείας, η κατάσταση μας προκάλεσε οργή, γιατί δεν μπορεί σε παιδιά τα οποία έχουν βαριές παθήσεις, νοητικές και ψυχικές, να παρέχεται μια τέτοια εκπαίδευση. Απ' τη μια μεριά είναι άθλος οι προσπάθειες που καταβάλλουν εκπαιδευτικοί και γονείς, αλλά δεν μπορεί να γίνεται μάθημα σ' ένα διάδρομο, ούτε μπορεί στην Ελλάδα του 1997 να υπάρχει τόση τσιγκουνιά σε έναν τέτοιο τομέα".

Οσον αφορά το νομοσχέδιο για την υγεία, η Αλέκα Παπαρήγα επισήμανε πως η προσπάθεια της κυβέρνησης δεν αιφνιδίασε το ΚΚΕ, υπογράμμισε όμως ότι αν δεν υπάρξει αντίδραση από τους εργαζομένους, δε θ' απομείνει τίποτα απ' τη δημόσια υγεία, ή, αν απομείνει, η ποιότητα των υπηρεσιών θα υποβαθμιστεί τόσο "που μας γυρίζει 50 χρόνια πίσω".

Εδώ αξίζει να σημειώσουμε ότι στο Γενικό Νομαρχιακό Νοσοκομείο Λιβαδειάςυπάρχουν τρομακτικές ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό. Είναι ίσως ενδεικτικό, αυτό που μας αναφέρθηκε από νεφροπαθή, ότι 40 νεφροπαθείς του νομού αναγκάζονται να μεταφέρονται στην Αθήνα για αιμοκάθαρση, γιατί η μονάδα στο νοσοκομείο δεν μπορεί ν' ανταποκριθεί στις ανάγκες, λόγω έλλειψης προσωπικού, επειδή δουλεύει μόνο μια βάρδια.

Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ υπογράμμισε: "Η κυβέρνηση αντιμετωπίζει την πρωτοβάθμια περίθαλψη ελάχιστα. Δεν είναι δυνατόν - κι αυτό περνά μέσα απ' το νομοσχέδιο - ο ασθενής να αντιμετωπίζεται ως πελάτης και το νοσοκομείο να είναι επιχείρηση. Η υγεία δεν είναι - άσχετα αν έχει γίνει - εμπόρευμα. Και δεν αναφέρομαι καθόλου στο δράμα των νέων γιατρών, που θα έχουν την ίδια ανασφάλεια και τις ίδιες συνθήκες δουλιάς με τους εργάτες των εργοστασίων". Τέλος, επισήμανε πως παρά τις δυσκολίες, οι κομμουνιστές αισιοδοξούν γιατί ένα μεγάλο μέρος του ελληνικού λαού αρχίζει και αφυπνίζεται.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ