Σάββατο 14 Ιούνη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΔΗΜΟΥ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ
Μεθοδευμένες οι καταδικαστικές αποφάσεις

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησαν χτες το Σωματείο Εργαζομένων του δήμου και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στους ΟΤΑ

Μεθόδευση, που στόχο έχει την ποινικοποίηση της εργασίας και της συνδικαλιστικής δράσης, χαρακτηρίζουν οι εργαζόμενοι του Δήμου Ηλιούπολης τόσο την καταδικαστική απόφαση του δικαστηρίου για πέντε συναδέλφους τους, που "τόλμησαν" να αρρωστήσουν, όσο και την όλη διαδικασία με την οποία σύρθηκαν στα δικαστήρια.

Σε συνέντευξη Τύπου, που παραχώρησε, χτες, το Σωματείο Εργαζομένων του δήμου και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, καταγγέλθηκαν οι καταδικαστικές αποφάσεις του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών κατά πέντε γιατρών, που κρίθηκε ότι χορήγησαν ψευδείς βεβαιώσεις, και κατά πέντε υπαλλήλων του τομέα καθαριότητας του δήμου, που προσκόμισαν τις σχετικές βεβαιώσεις στην αρμόδια Υγειονομική Επιτροπή.

Το δικαστήριο, σημείωσαν οι εργαζόμενοι, προχώρησε στις παραπάνω αποφάσεις αγνοώντας το γεγονός ότι δεν υπήρχε γνωμάτευση ιατροδικαστή, αμφισβητώντας ακόμη την έγκριση των βεβαιώσεων από την Πρωτοβάθμια Υγειονομική Επιτροπή. Τόνισαν, δε, πως δεν είναι τυχαία η συγκυρία στην οποία "ήρθε" η απόφαση. "Το "χτύπημα" εντάσσεται στη γενικότερη κυβερνητική επίθεση, που εξαπολύεται κατά των εργαζομένων, ιδιαίτερα αυτών στο δημόσιο τομέα", τόνισε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων, Ευριπίδης Παπαβασιλείου.Ο ίδιος συμπλήρωσε πως αν η δημοτική αρχή είχε στόχο να καταπολεμήσει τυχόν φαινόμενα αδικαιολόγητων απουσιών εργαζομένων από τη δουλιά τους, θα μπορούσε να καταφύγει στα μέτρα που προβλέπει ο Δημοσιοϋπαλληλικός Κώδικας και όχι να προσφύγει στα δικαστήρια.

Σ' αυτό το σημείο, ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Ηλιούπολης Σαπουτζής είπε ότι ήταν "μια κακή στιγμή" και πως δεν περίμεναν ότι η απόφαση του δικαστηρίου θα ήταν καταδικαστική. Ωστόσο, πριν από την "κακή στιγμή", ο δήμαρχος Ηλιούπολης Θ. Γεωργάκης βεβαίωνε τους εργαζομένους πως θα αποσύρει τη μήνυση, που κατέθεσε ο ίδιος, με στόχο - όπως καταγγέλλει και το σωματείο - την παραπλάνηση των εργαζομένων και την παρουσία τους στο δικαστήριο χωρίς υπεράσπιση.

ΠΟΕ - ΟΤΑ

Τη συμπαράσταση της ΠΟΕ - ΟΤΑ στον αγώνα των εργαζομένων του Σωματείου Ηλιούπολης, εξέφρασε ο γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας, Γιάννης Στρατηγός.Για την απόφαση του δικαστηρίου σημείωσε πως μεθοδεύτηκε, με χαλκευμένα στοιχεία, από κύκλους, που θέλουν εργαζόμενους συμβιβασμένους και υποτακτικούς. "Η εμπειρία αποδεικνύει ότι όταν θέλουν να περάσουν κάποια απόφαση ιδιωτικοποίησης δημοτικών υπηρεσιών, κατασυκοφαντούν τους εργαζόμενους, ώστε να ανοίξει ο δρόμος υλοποίησης των αντεργατικών τους σχεδίων", τόνισε. Κατά τ' άλλα, οι εργαζόμενοι του Δήμου Ηλιούπολης συνεχίζουν τις δίωρες στάσεις εργασίας, που είχαν εξαγγείλει από την προηγούμενη βδομάδα, μέχρι και την Τρίτη, οπότε θα συνέλθει το Δημοτικό Συμβούλιο. Εκεί, θα παραστούν μαζικά, ζητώντας από τον δήμαρχο τη δημόσια ηθική αποκατάσταση εργαζομένων και γιατρών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ