Σάββατο 14 Ιούνη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ
Για αφελείς ο απολογισμός της δημοτικής αρχής

Ούτε τους δημοτικούς συμβούλους του δεν κατάφερε να πείσει ο δήμαρχος Κερατσινίου, Γ. Χάσκας, για το "έργο" της δημοτικής αρχής τη διετία που πέρασε, σε σχετική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για τον απολογισμό των δύο χρόνων που είναι δήμαρχος.

Ετσι λοιπόν, σύσσωμη η αντιπολίτευση και δύο από τους 15 παρόντες συμβούλους της πλειοψηφίας, καταψήφισαν τον απολογισμό ασκώντας μάλιστα σκληρή κριτική στην εισήγηση της δημοτικής αρχής.

Συγκεκριμένα, ο δήμαρχος παρουσίασε σαν δικά του έργα, τα έργα υπερτοπικού χαρακτήρα που ξεκίνησαν απ' τα τέλη της δεκαετίας του '80, όπως αυτά στο Τσελεπίτσαρι του ΥΠΕΧΩΔΕ, αλλά και έργα της προηγούμενης δημοτικής αρχής (!) (π.χ., κολυμβητήριο), του οποίου αύξησε το κόστος μέσω δανειοδότησης στο 1,5 δισεκατομμύριο, από 200 εκατομμύρια που ήταν η αρχική μελέτη.

Ο δήμαρχος θεωρεί μεγάλη επιτυχία την επαναλειτουργία του εργοστασίου της ΔΕΗ και τόνισε την ανάγκη να μετατραπεί, ουσιαστικά, ο δήμος σε επιχείρηση για απόκτηση πόρων.

Βέβαια, στην 45 σελίδων εισήγηση, δεν αναφέρεται πουθενά η κατά 32% αύξηση των ανταποδοτικών τελών, τα 10 χιλιάρικα παραπάνω το μήνα για τροφεία στους παιδικούς σταθμούς, τις πληρωμές για τα καλλιτεχνικά τμήματα και τις αθλητικές ακαδημίες.

Η "Δημοτική Αγωνιστική Συνεργασία" κατήγγειλε την παραπλάνηση που επιχειρεί ο δήμαρχος, τονίζοντας ότι ποτέ η δημοτική Αρχή δεν κάλεσε σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις τους μαζικούς φορείς και τους κατοίκους για τα προβλήματα της πόλης, για την ανεργία (ενώ προτείνει σαν "λύση" τα Τοπικά Σύμφωνα Απασχόλησης), ενώ την ίδια στιγμή λειτουργεί σαν κυματοθραύστης των κινητοποιήσεων των εργαζομένων, όπως έγινε και με τις τελευταίες κινητοποιήσεις των εκτάκτων.

Τέλος, η "ΔΑΣ" κατήγγειλε την αδράνεια για την απομάκρυνση του νεκροταφείου της Ανάστασης, για την εφαρμογή της απόφασης κατασκευής των προσφυγικών και την κατάργηση της αίθουσας τέχνης που είχε τιμής ένεκεν το όνομα του αγωνιστή καλλιτέχνη Α. Τάσσου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ