Τετάρτη 18 Ιούνη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΤΕ
Σε ιδιώτες μία στις πέντε μετοχές

Μία στις πέντε μετοχές του ΟΤΕ, θα καταλήξουν στα χέρια των ιδιωτών μετά και την ολοκλήρωση των διαδικασιών της δεύτερης φάσης ιδιωτικοποίησης του Οργανισμού. Το ελληνικό δημόσιο προχώρησε και στη διάθεση 8.439.970 μετοχών, πέραν των 45 εκατομμυρίων του αρχικού αριθμού διάθεσης, φροντίζοντας έτσι να ικανοποιήσει τη ζήτηση που είχε εκδηλωθεί, ειδικά από τους θεσμικούς επενδυτές του εξωτερικού. Τα κεφάλαια που θα εισπράξει το δημόσιο, από το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, θα αγγίξουν τα 350 δισεκατομμύρια περίπου, και παρά το γεγονός ότι τουλάχιστον πρόσκαιρα θα "βουλώσουν" τη μαύρη τρύπα των ελλειμμάτων, θα ανοίξουν μια μόνιμη πληγή αιμορραγίας εσόδων και κερδών από τον ΟΤΕ που θα καταλήγουν στα ταμεία των νέων μετόχων.

Η τιμή διάθεσης των μετοχών του ΟΤΕ, ορίστηκε στις 6.600 δραχμές για τους θεσμικούς επενδυτές και στις 6.400 για τους ιδιώτες επενδυτές. Στους τελευταίους θα διατεθούν έως και 80 μετοχές ανά αίτηση. Τη μερίδα του λέοντος από τη δεύτερη φάση ιδιωτικοποίησης, πήραν οι ξένοι θεσμικοί επενδυτές, 48% της έκδοσης, που μαζί με το 17% των ντόπιων οι θεσμικοί έβαλαν στο χέρι το 65% των μετοχών, ενώ το υπόλοιπο 35% πουλήθηκε στους ιδιώτες επενδυτές. Οσον αφορά τη ζήτηση μετοχών από το εξωτερικό, το 45% προήλθε από τις ΗΠΑ, το 23% από τη Μ. Βρετανία, και το υπόλοιπο 32% από τον υπόλοιπο κόσμο. Υπενθυμίζεται ότι οι μέτοχοι της μειοψηφίας, αφού ξεπέρασαν το 15%, σύμφωνα με το καταστατικό της εταιρίας, θα κατέχουν και δεύτερη θέση στο ΔΣ του Οργανισμού.

Από σήμερα και μέχρι τις 18 Ιουλίου θα γίνει η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου του ΟΤΕ, σε αναλογία, 6 νέες μετοχές για κάθε 80 παλαιές. Η τιμή της μετοχής για τη συμμετοχή στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, έχει οριστεί στις 6.000 δραχμές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ