Τετάρτη 18 Ιούνη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΟΛΜΕ
Αρχίζει την Παρασκευή το 8ο Συνέδριο

Σήμερα ολοκληρώνονται και οι τελευταίες γενικές συνελεύσεις στις τοπικές ΕΛΜΕ

Αρχίζουν την Παρασκευή οι τετραήμερες εργασίες του 8ου εκλογοαπολογιστικού Συνεδρίου της ΟΛΜΕ, ενώ σήμερα γίνονται και οι τελευταίες γενικές συνελεύσεις στις ΕΛΜΕ Κυκλάδων, Τρικάλων, Χίου, Βόρειων Κυκλάδων και Γερμανίας. Από το σύνολο των αντιπροσώπων που θα εκλεγούν από τις παραπάνω ΕΛΜΕ θα καθοριστεί και το μέτρο για την εκλογή στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας. Αν οι αντιπρόσωποι είναι κάτω από 330, το μέτρο για την εκλογή θα είναι 29 ψήφοι, ενώ αν είναι από 330 και πάνω το μέτρο θα είναι 30 ψήφοι.

Κύριο στοιχείο που αναδείχτηκε από την προσυνεδριακή διαδικασία στις κατά τόπους ΕΛΜΕ, ήταν η αύξηση της συμμετοχής των καθηγητών στις γενικές συνελεύσεις - με αποτέλεσμα και την αύξηση του μέτρου για την εκλογή έδρας - αλλά και η μεγάλη άνοδος που παρουσίασε η "Δημοσιοϋπαλληλική Ενότητα Εκπαιδευτικών",η οποία αύξησε τις δυνάμεις της κατά 50% σε σχέση με το προηγούμενο συνέδριο και αισιοδοξεί βάσιμα, να εκπροσωπηθεί στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας.

Μιλώντας στο "Ρ" ο Σάββας Σάββας,στέλεχος της ΔΕΕ, για τα αποτελέσματα των γενικών συνελεύσεων τόνισε ότι στο νέο ΔΣ μπορεί να υπάρξουν ανακατατάξεις, όμως και πάλι θα κυριαρχείται από τις δυνάμεις της συναίνεσης με τη σημερινή αντιλαϊκή - αντιεκπαιδευτική πολιτική.

Αναφερόμενος στο πρόγραμμα του συνεδρίου είπε ότι, το χρονοδιάγραμμα είναι έτσι φτιαγμένο για να μη γίνει ουσιαστική συζήτηση πάνω στα οξυμένα προβλήματα της εκπαίδευσης και του εκπαιδευτικού, αφού - αφαιρώντας την πρώτη μέρα της πανηγυρικής έναρξης και την τέταρτη μέρα των ψηφοφοριών - οι δύο μέρες που μεσολαβούν δεν είναι αρκετές για κάτι τέτοιο. "Δεν αρκεί να στηθούν μόνο οι κάλπες", είπε.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ