Τετάρτη 18 Ιούνη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΥΡΩΠΑΪΚΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ
Στο "θρόνο" της η Ρεάλ

Τον 27ο τίτλο στην ιστορία της εξασφάλισε η Ρεάλ, μια αγωνιστική πριν το τέλος του ισπανικού πρωταθλήματος. Επικράτησε της Ατλέτικο με 3 - 1 και έτσι ο Φάμπιο Καπέλο επιστρέφει στην παλιά του αγάπη (Μίλαν) όπως αποχώρησε, δηλαδή τροπαιούχος. Πάντως η χαρά στις τάξεις της "βασίλισσας" μετριάστηκε από τον τραυματισμό περισσοτέρων από 140 φιλάθλων της, κατά τη διάρκεια των πανηγυρισμών.

Τη δεύτερη θέση που οδηγεί στο Τσάμπιονς Λιγκ κατέκτησε η Μπαρτσελόνα που κέρδισε την Μπέτις με 3 - 0. Οι δύο ομάδες θα συναντηθούν ξανά στις 28 του μήνα στον τελικό του κυπέλλου. Την αποθέωση γνώρισε ο Β. Τσάρτας, αφού με δύο δικά του γκολ η Σεβίλλη νίκησε την Εσπανιόλ 3 - 1, δεν απέφυγε όμως τον υποβιβασμό.

Στην Πορτογαλία για τρίτη συνεχόμενη χρονιά τον τίτλο πήρε η Πόρτο που μαζί με τη Σπόρτιγκ θα συμμετάσχουν στο Τσάμπιον Λιγκ. Στο κυπελλούχων θα είναι η Μποαβίστα και στο ΟΥΕΦΑ Μπενφίκα, Μπράγκα, Γκιμαράες. Στη Ρουμανία πρωταθλήτρια για 19η φορά στην ιστορία της αναδείχτηκε η Στεάουα. Στο Κυπελλούχων παρούσα θα είναι η Νασιονάλ και στο ΟΥΕΦΑ Ντιναμό, Οτετούλ.

Η Μπρόντμπι κατέκτησε το πρωτάθλημα Δανίας και το δικαίωμα συμμετοχής στο Τσάμπιονς Λιγκ. Μαζί της θα εκπροσωπήσουν τη χώρα τους στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις η Κοπεγχάγη (Κυπελλούχων) και οι Βέιλε, Ααρχους (ΟΥΕΦΑ). Στη Γερμανία η Στουτγκάρδη κατέκτησε το Κύπελλο κερδίζοντας την Κότμπους Ενερτζι με 2 - 0, ενώ στην Τσεχία η Σλάβια Πράγας που επιβλήθηκε της Ντούκλα με 1 - 0.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ