Πέμπτη 19 Ιούνη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
13ΟΙ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ
Κορίτσια για... φίλημα

Γυναικεία υπόθεση για την Ελλάδα η τελευταία μέρα στο στίβο. Επτά χρυσά μετάλλια η τελική συγκομιδή

Οι γυναίκες έκλεψαν την παράσταση στη χθεσινή τελευταία ημέρα του στίβου στους Μεσογειακούς Αγώνες που διεξάγονται στο Μπάρι.

Η Χρυσοστομία Ιακώβου στα 10.000 χάρισε στη χώρα μας το έβδομο χρυσό, αριθμός που αποτελεί και νέο ρεκόρ συγκομιδής για την Ελλάδα. Η Ιακώβου έκανε τη μεγάλη έκπληξη και πρώτευσε σημειώνοντας παράλληλα και πανελλήνιο ρεκόρ με 32.34.87. Ας σημειωθεί ότι η Ελληνίδα αθλήτρια υπέφερε από λουμπάγκο και για αυτό το λόγο δεν είχε πάρει μέρος στα 5.000.

Και τα φτερωτά κορίτσια του ελληνικού στίβου όμως είχαν την τιμητική τους χτες, αφού η εθνική ομάδα σκυταλοδρομίας στα 4Χ100 πήρε το αργυρό μετάλλιο καταρρίπτοντας παράλληλα το πανελλήνιο ρεκόρ με χρόνο 43.07. Οι Κόφφα, Τσώνη, Βαρσαμίδου και Θάνου απέδειξαν για άλλη μια φορά την ισχυρή παρουσία της χώρα μας στους γυναικείους δρόμους ταχύτητας.

Και η άλλη γυναικεία ομάδα της σκυταλοδρομίας στα 4Χ400 αν και έχασε το μετάλλιο αφού ήταν τέταρτη, εντούτοις κατάφερε να σημειώσει πανελλήνιο ρεκόρ με 3.34.67.

Από κει και πέρα και στις ρίψεις τα κορίτσια του ελληνικού στίβου τα πήγαν πολύ καλά. Η Τσεντεμεϊδου στη σφαιροβολία κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο με καλύτερο βολή στα 17.70. Την τρίτη θέση κατέλαβε η Τσολακούδη στο ακόντιο αφού σημείωσε επίδοση 56.70.

Αντίθετα με τις γυναίκες η παρουσία των ανδρών δεν ήταν η αναμενόμενη αφού κάλλιστα θα μπορούσε να ήταν και καλύτερη.

Στο μήκος των ανδρών για πρώτη φορά μετά από αρκετά χρόνια χάσαμε το χρυσό, αφού ο Κουκοδήμος ήταν τελικά δεύτερος με καλύτερο άλμα στα 7.95 ενώ ο έτερος εκπρόσωπός μας Δημήτρης Χατζόπουλος ήταν τρίτος με 7.92.

Στους σκυταλοδρομία στα 4Χ100 η Εθνική ανδρών με τους Παυλακάκη, Τερζιάν, Ναυπλιώτης, Παναγιωτόπουλος ακυρώθηκαν.

Τέλος, στο ύψος ο Δημήτρης Κοκότης ήταν 4ος με 2.24, ενώ ο Γιάτσιος ήταν 6ος με 2.21.

  • Το τηλεοπτικό πρόγραμμα της σημερινής μέρας: 12.00 ΕΤ3 (Ποδηλασία), 18.00 ΕΤ2 (Γυμναστική, Σκοποβολή), 23.30 ΕΤ1 (Περίληψη).

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ