Παρασκευή 20 Ιούνη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΣΗΕΑ
Ευθύνες σε ιδιοκτήτες και διευθυντές

Τη μεγάλη ευθύνη των ιδιοκτητών και των διευθυντών των ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών, επισημαίνει με χτεσινή της ανακοίνωση η ΕΣΗΕΑ. Το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, εξέδωσε ανακοίνωση με αφορμή τα όσα διαδραματίστηκαν στην προχτεσινή εκπομπή του ΑΝΤΕΝΝΑ "Κεντρί", που είχε ως θέμα την κακοποίηση ενός 11χρονου κοριτσιού από τον πατέρα της. Η τηλεοπτική προβολή της υπόθεσης της σεξουαλικής παρενόχλησης, είχε ως αποτέλεσμα την αυτοκτονία του 47χρονου πατέρα.

Η ΕΣΗΕΑ εκφράζει την οργή και αγανάκτησή της για το γεγονός, ότι η εκπομπή οδήγησε σε αυτοκτονία έναν πολίτη, ο οποίος κατηγορήθηκε για διάπραξη ποινικού αδικήματος. Δεν είναι η πρώτη φορά - σημειώνεται στην ανακοίνωση - που ο τηλεοπτικός φακός, "υπό το πρόσχημα της ενημέρωσης του κοινού, μετατρέπεται σε εισαγγελέα, δικαστή και δήμιο, πριν επιληφθούν τα αρμόδια κρατικά όργανα και αποφανθούν τα ταγμένα από το Σύνταγμα και τους νόμους όργανα για την απονομή της δικαιοσύνης".

Για άλλη μια φορά καταγγέλλει επίσης, ότι όσα συμβαίνουν στο χώρο της ιδιωτικής τηλεόρασης και ιδιαίτερα σε ορισμένες εκπομπές τύπου "ριάλιτι σόου", ξεπερνούν κάθε όριο.Η ΕΣΗΕΑ εκτός από τις μεγάλες ευθύνες των ιδιοκτητών και διευθυντών, επισημαίνει και τις ευθύνες των δημοσιογράφων οι οποίοι είναι επικεφαλής αυτών των εκπομπών, "για την εξαχρείωση στην οποία οδηγούν". Καλεί τους δημοσιογράφους να μην εμπλέκονται σε παρόμοιες "αθλιότητες" και ν' αντιστέκονται αποφασιστικά σε κάθε παραβίαση των αρχών της δεοντολογίας, που οδηγεί την ανθρώπινη αξιοπρέπεια στην καταρράκωση. Επισημαίνει ακόμη, τις ευθύνες της πολιτείας, ζητώντας από την κυβέρνηση να εξοπλίσει το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, με όλες τις "απαραίτητες αρμοδιότητες και τα μέσα, προκειμένου να εκτελεί αποτελεσματικά το έργο του".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ