Παρασκευή 20 Ιούνη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΟΤΕ
Στα 325 δισ. τα κέρδη το 1997!

Κατά 21 δισ. δραχμές περισσότερα από την αρχική πρόβλεψη που είχαν κάνει οι οικονομικές υπηρεσίες του θα είναι φέτος τα κέρδη του ΟΤΕ, που αναμένεται να διαμορφωθούν στα 325 δισ. δραχμές. Η διοίκηση της επιχείρησης, σε χτεσινή συνέντευξη Τύπου, προσπάθησε να συνδέσει αυτά τα θετικά αποτελέσματα με τη μετοχοποίηση, αφού - όπως είπε ο πρόεδρος του Οργανισμού Δ. Παπούλιας - από τη διαδικασία αυτή "αναδεικνύεται η δύναμη του ΟΤΕ". Σε ενίσχυση των παραπάνω, ο διευθύνων σύμβουλος Π. Λάμπρου υποστήριξε ότι μέσα από το Χρηματιστήριο και τη διαφορά της μετοχής του ΟΤΕ σε σχέση με την πρώτη μετοχοποίηση δημιουργήθηκε υπεραξία, η οποία διαμορφώνει τη συνολική αξία του ΟΤΕ στα 3 τρισεκατομμύρια δραχμές.

Ομως όσο και αν η λογική της αγοράς αναζητά "χρηματιστηριακά" επιχειρήματα για την ιδιωτικοποίηση του ΟΤΕ, η πραγματική αξία και η δυναμική του Οργανισμού δεν έχει χρείαν των τζογαδόρων της Σοφοκλέους. Αυτό που χρειάζεται πραγματικά ο ΟΤΕ δεν είναι η "βαθμολογία" των χρηματιστών, αλλά η κατοχύρωση του δημόσιου χαρακτήρα του, της κοινωνικής αποστολής του και ο προσανατολισμός του στη στήριξη της εθνικής οικονομίας, προκειμένου να βρουν δουλιά οι άνεργοι, να αλαφρώσουν τα νοικοκυριά από τα δυσβάστακτα τιμολόγιά του, να μεταφερθούν πόροι για επενδύσεις στη χώρα μας και όχι κέρδη για τα ταμεία των ντόπιων και ξένων "θεσμικών".

Στη χτεσινή συνέντευξη, ανακοινώθηκε η υπογραφή πλαισίου με τον ΣΕΒ, για τη σύναψη προγραμματικών συμφωνιών με ελληνικές βιομηχανίες παραγωγής τηλεπικοινωνιακού υλικού. Το υλικό αυτό θα χρησιμοποιηθεί στο δίκτυο του ΟΤΕ και, σύμφωνα με τα στελέχη του, πρέπει να διαθέτει το πιστοποιητικό ISO - 9001 και οι τιμές του να αντιστοιχούν στις τιμές της παγκόσμιας αγοράς.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση του "Ρ", για τις προσλήψεις και την απασχόληση εργαζομένων στον ΟΤΕ, μέσω εργολάβων, ο Π. Λάμπρου δε διέψευσε τα σχετικά δημοσιεύματα, αν και θέλησε να υποβαθμίσει τη σημασία αυτής της πρακτικής. Υπενθυμίζεται ότι για το θέμα αυτό έχει κατατεθεί στη Βουλή Ερώτηση από βουλευτές του ΚΚΕ.

Οσον αφορά την πρόσφατη απόφαση της Κομισιόν που περιορίζει το χρονικό διάστημα για την απελευθέρωση των τηλεπικοινωνιών και στη χώρα μας, η διοίκηση του Οργανισμού υποστήριξε πως ήταν αναμενόμενη και ότι ο ΟΤΕ είναι έτοιμος να αντιμετωπίσει τον ανταγωνισμό.

Τέλος ο Δ. Παπούλιας έκανε γνωστό πως για τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου στην COSMOTE, της εταιρίας κινητής τηλεφωνίας, προορίζεται ο Γ. Κολύρης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ