Παρασκευή 20 Ιούνη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΣΤΙΒΟΣ
Εκπληξη από Μπάκλεϊ

Ο Βρετανός Στιβ Μπάκλεϊ νίκησε τον Τσέχο "χρυσό" Ολυμπιονίκη και παγκόσμιο πρωταθλητή Γιάν Ζελέζνι στη "μάχη γιγάντων" στον ακοντισμό ανδρών, που έγινε στο διεθνές μίτινγκ του Ελσίνκι, ενώ στο αντίστοιχο αγώνισμα των γυναικών η Νορβηγίδα Τρίνε Χάτεσταντ σημείωσε την καλύτερη φετινή επίδοση στον κόσμο.

Ο Μπάκλεϊ "καθάρισε" τον αγώνα από την πρώτη του βολή, αφού "εκτόξευσε" το ακόντιο στα 87.96 μέτρα, ενώ ο Ζελέζνι, που έδειξε ότι μελετά την αλλαγή της τεχνικής του, δεν κατάφερε να τον απειλήσει και περιορίστηκε στην τέταρτη θέση με 83.30 μέτρα.

Από την πλευρά της, η Χάτεσταντ πρώτευσε στον ακοντισμό των γυναικών με επίδοση 69.66 μέτρων, που είναι και η καλύτερη φετινή στον κόσμο.

Στο Ελσίνκι έκανε και την από καιρού αναμενόμενη επανεμφάνιση του ο Ουκρανός "θρύλος" του επί κοντώ Σεργκέι Μπούμπκα, ο οποίος, όμως, περιορίστηκε στα 5.60 μέτρα και την πέμπτη θέση της τελικής κατάταξης. Επικράτησε ο Νοτιοαφρικανός Ρίαν Μπόθα με 5.90 μέτρα.

"Νιώθω αρκετά καλά μετά τον τραυματισμό μου στην Ατλάντα. Δεν είμαι φυσικά 100% έτοιμος, αλλά αισθάνομαι ότι μπορώ να βρω και πάλι τον εαυτό μου. Από κάποιο μίτινγκ έπρεπε να ξεκινήσω. Αλλωστε, έκανα το πρώτο μου τζόκιγκ μόλις τον Απρίλιο" είπε ο Μπούμπκα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ