Σάββατο 21 Ιούνη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Συντονίζουν τη δράση τους

Την από κοινού δράση για την αντιμετώπιση των προβλημάτων στο χώρο τους, με παραστάσεις διαμαρτυρίας και συγκεντρώσεις, αποφάσισαν σε σύσκεψη που πραγματοποίησαν πέντε σωματεία επισιτισμού - τουρισμού της Αθήνας και του Πειραιά.

Τα σωματεία καταγγέλλουν την αδιαφορία και τις ευθύνες της κυβέρνησης για τα οξυμένα προβλήματα των εργαζομένων στον κλάδο και τονίζουν "τον μεγάλο κίνδυνο για τους εργαζόμενους από τον ονομαζόμενο "κοινωνικό διάλογο" που δεν είναι τίποτα άλλο παρά μια συζήτηση για νέο ξεπούλημα δικαιωμάτων και αγώνων της εργατικής τάξης".

Δηλώνουν ότι θα συνεχίσουν από κοινού τις προσπάθειες για ενημέρωση των χιλιάδων εργαζομένων πάνω στα προβλήματα που τους απασχολούν, όπως ανεργία, συρρίκνωση και καταπάτηση δικαιωμάτων κλπ., ενώ προγραμματίζουν παραστάσεις διαμαρτυρίας στα αρμόδια υπουργεία, καθώς και κοινές συγκεντρώσεις.

Διεκδικούν την επιστροφή των Επιθεωρήσεων κάτω απ' τον έλεγχο του υπουργείου Εργασίας, να στελεχωθούν σωστά και να δοθεί η δυνατότητα στα σωματεία να προβαίνουν σε ελέγχους στις επιχειρήσεις μαζί με υπάλληλους της Επιθεώρησης. Επίσης, να λειτουργήσουν άμεσα εργατοδικεία για τις υποθέσεις των εργαζομένων. Προστασία του επαγγέλματος κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ