Σάββατο 21 Ιούνη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΟΑΣΑ - ΣΕΛΜΟ
Το πόρισμα βγάζει "λάδι" τη διοίκηση

"Λάδι" επιχειρεί να βγάλει τη διοίκηση του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Αθήνας (ΟΑΣΑ) η επιτροπή που συγκρότησε η ίδια για να διενεργήσει διοικητική εξέταση για το διαχειριστικό σκάνδαλο, που ξεπερνά το ένα δισ. δρχ. με την πώληση εισιτηρίων από την ιδιωτική εταιρία SELMO AE.

Αξιοσημείωτο, δε, είναι ότι η υπόθεση παραπέμφθηκε στον εισαγγελέα πολλές μέρες μετά τη δημοσιοποίηση του σκανδάλου στον Τύπο και ύστερα από παρέμβαση της ηγεσίας του υπουργείου Μεταφορών, αν και ο ίδιος ο πρόεδρος του ΟΑΣΑ, Τάσος Χριστοδουλάκης,διαβεβαίωνε τότε τους δημοσιογράφους ότι θα παρέπεμπε αμέσως την υπόθεση στη Δικαιοσύνη.

Η επιτροπή στο πόρισμά της καταλογίζει μόνο πειθαρχικές ευθύνες σε έξι υπαλλήλους και στελέχη του ΟΑΣΑ, ενώ επισημαίνει ότι κανένας από τους αρμόδιους δεν ενημέρωσε τον πρόεδρο και το ΔΣ για το πρόβλημα. Σύμφωνα με το πόρισμα, η αρμόδια επιτροπή παρακολούθησης του ΟΑΣΑ, από τον Ιούλη του 1995, παραλάμβανε από την ιδιωτική εταιρία μεταχρονολογημένες επιταγές για την πληρωμή των εισιτηρίων, ενώ σύμφωνα με τη σύμβαση, η πληρωμή έπρεπε να γίνεται με κατάθεση σε ειδικό λογαριασμό του ΟΑΣΑ στην Τράπεζα Αττικής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ