Σάββατο 21 Ιούνη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ
Στο κρατητήριο με εφτά άνδρες γιατί ήταν μουσουλμάνα

Την ενέργεια αστυνομικών του Τμήματος Πετραλώνων να κλείσουν στο κρατητήριο μαζί με εφτά άνδρες μια μουσουλμάνα, καταδικάζει ο δημοτικός σύμβουλος Λέων. Αυδής και καλεί τον υπουργό Δημόσιας Τάξης να επιδείξει την αναγκαία ευαισθησία, τόσο για τον έλεγχο των υπεύθυνων, όσο και για την πρόληψη παρόμοιων περιστατικών στο μέλλον. Η Χουσεϊν Σερμιχά συνελήφθη την Τρίτη με την κατηγορία ότι λειτουργεί κατάστημα χωρίς άδεια από το Δήμο. Κρατήθηκε στο κρατητήριο κατά τη διάρκεια της νύχτας μαζί με τους άνδρες και την επομένη την οδήγησαν στον εισαγγελέα.

"Η μεταχείριση αυτή, καταγγέλλει ο Λεων. Αυδής, αποτελεί συμπεριφορά αυθαίρετη και ασυμβίβαστη με τους κανόνες που επιβάλλουν ο πολιτισμός και η ευπρέπεια, μαρτυρά δε καταφρόνηση της ανθρώπινης αξίας, που προφανώς σχετίζεται με ρατσιστικές αντιλήψεις".

Οπως έγραψε εξάλλου ο "Ρ", πριν μερικές μέρες, οι συνθήκες κράτησης, τόσο στις εγκαταστάσεις της Αστυνομίας, όσο και στις φυλακές της χώρας, βρίσκονται στο μικροσκόπιο της ειδικής επιτροπής του Συμβουλίου της Ευρώπης, που πραγματοποιεί αυτήν την περίοδο αιφνιδιαστικούς ελέγχους στη χώρα μας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ