Σάββατο 21 Ιούνη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Δικάζονται τη Δευτέρα Μπαλάφας - Μίχου

Νέα δίκη έχει οριστεί για τον Γιώργο Μπαλάφα την ερχόμενη Δευτέρα, που αφορά την "υπόθεση Καπανδρίτι" και τα δήθεν ευρήματα της Ασφάλειας στο σπίτι όπου διέμενε κατά τη διάρκεια της φυγοδικίας του. Συγκατηγορούμενή του είναι η σύντροφός του Βασιλική Μίχου, επειδή, αν και γνώριζε το "κρησφύγετό" του, δεν πήγε να τον... καταδώσει!

Με αφορμή τη δίκη αυτή, η Επιτροπή Αλληλεγγύης στον Γ. Μπαλάφα τονίζει ότι "οι αλλεπάλληλες αποτυχίες των διωκτικών αρχών (ελληνικών και αμερικανικών) να επιτύχουν μια τελεσίδικη εξοντωτική ποινή γι' αυτόν, φαίνεται πως τις έχουν οδηγήσει στην τελευταία άκρως επικίνδυνη επιλογή των δικονομικών ελιγμών, ελπίζοντας έτσι ότι θα φθάσουν στο προσδοκώμενο αποτέλεσμα. Στη νέα δίκη, που στήνεται για τον Γ. Μπαλάφα και την Β. Μίχου, είμαστε σίγουροι ότι θα δούμε για μια ακόμη φορά το γνωστό σκηνικό, που έχουμε δει σε όλες τις προηγούμενες δίκες για την "τρομοκρατία". Σαθρές και κατασκευασμένες κατηγορίες, οι οποίες το μόνο που καταφέρνουν να αποδείξουν είναι ότι ο Γ. Μπαλάφας δε δικάζεται για όλα όσα τον κατηγορούν, αλλά γιατί η Ασφάλεια και οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες θέλουν επιτέλους έναν ένοχο. Επιπλέον, σ' αυτή τη δίκη θέλουν να ποινικοποιήσουν τις προσωπικές σχέσεις, να περιορίσουν το δικαίωμα στην αλληλεγγύη και να επιβάλουν το καθεστώς της κατάδοσης".

Η Επιτροπή Αλληλεγγύης καλεί "όλους όσοι κατανοούν τα παιχνίδια που παίζονται γύρω από την υπόθεση του Γ. Μπαλάφα και ευαισθητοποιούνται στα ζητήματα της κρατικής καταστολής, να συμπαρασταθούν για μια ακόμα φορά στους διωκόμενους αγωνιστές και να βρεθούν στις δικαστικές φυλακές Κορυδαλλού τη Δευτέρα στις 9 το πρωί".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ