Σάββατο 21 Ιούνη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΟΙΚΟΠΡΟΣΕΓΓΙΣΕΙΣ
Στο κράτος του Τσουκατοκιστάν

Συζήτηση στη Βουλή μεταξύ αρχηγών των κομμάτων κι ο πρωθυπουργός της σοσιαλνεοφιλελεύθερης κυβέρνησης άστραψε και βρόντησε πάλι για το ασφαλιστικό σύστημα. Ξέρετε πού απέδωσε την κρίση; Στις πρόωρες συντάξεις και στο μεγάλο μέσο όρο ηλικίας των Ελλήνων! Κι ως προς το πρώτο, επειδή το ακούμε συχνά πυκνά, ας βγουν τέλος πάντων με στοιχεία να μας πουν ποιοι είναι αυτοί που συνταξιοδοτούνται πρόωρα. Αν εννοούν όμως αυτούς που μένουν ανάπηροι από εργατικά ατυχήματα ή αυτούς που αρρωσταίνουν και είναι ανίκανοι να εργαστούν, τι προτείνουν οι θιασώτες της Θάτσερ; Να τους πετάξουμε στον Καιάδα; Οσο για το μεγάλο όρο ηλικίας, η λύση είναι μια. Οι εργαζόμενοι να δουλεύουν μέχρι να πεθάνουν χωρίς να συνταξιοδοτούνται ποτέ. Ας σοβαρευτούμε όμως. Η επίθεση που επιχειρείται στην εργατική τάξη, δεν έχει γνωρίσει προηγούμενο. Πρέπει τα σχέδιά τους να γίνουν γνωστά στον ελληνικό λαό και να εισπράξουν την αμοιβή που τους αναλογεί.

ΟΙΚΟΑΛΙΕΥΜΑΤΑ

Παιδιά ζωγραφίζουν για το περιβάλλον

Διαγωνισμό παιδικής ζωγραφικής με θέμα "Πουλιά και περιβάλλον", είχε προκηρύξει η Ορνιθολογική Εταιρεία και βράβευσε τα καλύτερα έργα πριν από λίγες μέρες στην πλαζ του ΕΟΤ, στη Βουλιαγμένη. Και του χρόνου!

Εκδηλώσεις και στο Μαράσλειο

Τα παιδιά γιόρτασαν τη μέρα περιβάλλοντος στο Μαράσλειο με τη Μαρίζα Κωχ, με εκθέσεις, προβολές και άλλα δρώμενα. Πάντα τέτοια.

ΚΑΙ ΟΙΚΟΑΝΑΓΝΩΣΕΙΣ

Ανατομία του σήμερα, Α. Βεργανελάκης, εκδ. ΤΥΠΩΘΗΤΩ

Θεωρητικός φυσικός, ερευνητής στο Ινστιτούτο Φυσικής του ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΥ, ο συγγραφέας Α. Β. καταθέτει τις δικές του αγωνίες κι απόψεις για το περιβάλλον και τα οξυμένα προβλήματα γύρω από αυτό. Επιχειρεί με τις γνώσεις που διαθέτουμε από τις διεργασίες της φύσης, να εντοπιστούν κάποια από τα βαθύτερα αίτια ορισμένων αλληλεπιδράσεων, που οδηγούν σε αλλαγές οι οποίες άμεσα πλέον απειλούν σήμερα την ανθρώπινη ύπαρξη και τον πολιτισμό. Οι λανθασμένες μας αντιλήψεις για τις σχέσεις ανθρώπου - φυσικού κόσμου, ο σεβασμός στους νόμους της φύσης, η ενότητα της φύσης, η αναζήτηση της γλώσσας επικοινωνίας με τη φύση, κι ένα παράρτημα με ανάλυση των σημαντικών περιβαλλοντικών προβλημάτων, αποτελούν τις βασικές ενότητες του βιβλίου, που παρά την αυστηρή επιστημονική του διατύπωση μπορεί να διαβαστεί μ' ενδιαφέρον από ένα ευρύτερο κοινό, οικολογικά ευαισθητοποιημένο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ