Σάββατο 21 Ιούνη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Η μουσική γιορτάζει

Με τη συναυλία του Νίκου Παπάζογλου ανοίγει σήμερα, στις 9.30μμ, η αυλαία του φετινού "Φεστιβάλ Πέτρας".Ο αξιόλογος τραγουδοποιός, συνοδευόμενος από τη "Λοξή Φάλαγγά" του, προσκαλεί τους φίλους των τραγουδιών του στο καινούριο θέατρο του δήμου, όπου θα παρουσιάσει μια επιλογή απ' όλους τους δίσκους του. Αύριο, ο Νίκος Παπάζογλου θα δώσει συναυλία στο Δημοτικό Στάδιο Περάματος.

Παγκόσμια μέρα Μουσικής η σημερινή και στο θέατρο "Μελίνα Μερκούρη", στο πλαίσιο του "Φεστιβάλ Υμηττού",στις 9.30μμ, διοργανώνεται η ελληνική γιορτή της μουσικής με τίτλο "Οι μουσικές των Ακριτών. Ο Ηχος της Ελλάδας". Ο κορυφαίος δεξιοτέχνης του κλαρίνου Πετρολούκας Χαλκιάς και η κομπανία του θα παρουσιάσουν ηπειρώτικα πολυφωνικά τραγούδια και αυτοσχεδιασμούς. Επίσης, συμμετέχουν τραγουδιστές, μουσικοί και χορευτές από τη Μυτιλήνη και τα Μέγαρα, μπάντα με χάλκινα πνευστά από τη Μακεδονία και οι "Αργοναύται Κομνηνοί" από τον Πόντο. Στον ίδιο χώρο τη Δευτέρα θα δώσουν συναυλία οι Χάρης και Πάνος Κατσιμίχας.

Την Παγκόσμια μέρα Μουσικής γιορτάζει σήμερα και ο Πολιτισμικός Οργανισμός του Δήμου Αθηναίων με εκδηλώσεις σε Σύνταγμα, Κολωνάκι, Εθνικό Κήπο κ. α., οι οποίες θα κορυφωθούν στις 9μμ μπροστά από το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο.

Δυο βραδιές με αργεντίνικο τάνγκο θα απολαύσουν όσοι βρεθούν σήμερα και αύριο στο χώρο της Μονής Καισαριανής, στο διήμερο "Φλόγα του Τάνγκο".Απόψε, στις 9, αργεντίνικα τάνγκο θα διηγηθούν ο μπαντονεϊστας Χουάν Χοσέ Μοζαλίνι με την "Γκράντε Ορκεστρα ντε Τάνγκο" και ο κιθαριστής Λεονάρντο Σαντέζ,ενώ θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ του Ροβήρου Μανθούλη "Το Τάνγκο πεθαίνει κάθε αυγή" και θ' ακολουθήσει συναυλία της Τάνιας Τσανακλίδου.Ο Μοζαλίνι, η "Γκράντε Ορκεστρα" και δυο χορευτές τάνγκο θα εμφανισθούν και την Κυριακή. Είσοδος ελεύθερη.

"Τραγούδια και χορούς στον κύκλο της ζωής" θα παρουσιάσει το Λύκειο των Ελληνίδων αύριο, στο Ηρώδειο.Το πρόγραμμα της παράστασης περιλαμβάνει χορούς και τραγούδια από τη Δωδεκάνησο, τη Θεσσαλία, τη Μακεδονία και την Ηπειρο.

Το "Πολιτιστικό Καλοκαίρι" συνεχίζεται στο Μαρούσι με την αποψινή (9μμ) συναυλία του Γρηγόρη Μπιθικώτση στο υπαίθριο Θέατρο Αναβρύτων (κτήμα Συγγρού, Κηφισίας 182), με ελεύθερη είσοδο. Στο "Κατράκειο", πάντως, σήμερα, στις 9.30, τα "Ξύλινα Σπαθιά" θα ερμηνεύσουν τραγούδια από τους τρεις δίσκους τους, ενώ τη Δευτέρα στον Πύργο Πλακεντίας, στην Πεντέλη, οι Βούλα Σαββίδη (τραγούδι) και Γιάννης Ζουγανέλης (τούμπα) ερμηνεύουν λαϊκά τραγούδια "έτσι όπως δεν ακούστηκαν ποτέ".

"Ενα τραγούδι για τον Πειραιά" είναι ο τίτλος του νέου δίσκου της Πόλυς Πάνου.Με αφορμή την κυκλοφορία του η γνωστή τραγουδίστρια θα δώσει συναυλία αύριο, στις 10μμ, στο "Βεάκειο" του Πειραιά. Θ' ακουστούν ρεμπέτικα και λαϊκά τραγούδια της Θεσσαλονίκης, καθώς και λαϊκά κομμάτια που έχει σφραγίσει με την ερμηνεία της. Συμμετέχουν η Μαριώ από τη Θεσσαλονίκη και η Σοφία Παπάζογλου.

Στο Μέγαρο Μουσικής απόψε θα δώσει συναυλία η Ορχήστρα των Χρωμάτων,στο πλαίσιο του προγράμματος "Βουλή των Εφήβων", ενώ στο πλαίσιο του "6ου Φεστιβάλ Ναυπλίου", απόψε στο Παλαμήδι θα δοθεί συναυλία μουσικής δωματίου με τους Β. Μούλοβα (βιολί), Μ. Μπάρλεϊ (τσέλο) και Ζ. Λ. Στόερμαν (πιάνο). Το Φεστιβάλ ολοκληρώνεται αύριο με τη συναυλία του Διονύση Σαββόπουλου στο Μπούρτζι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ