Τετάρτη 25 Ιούνη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ουραγοί του Σημίτη οι εφοπλιστές!

Σιγά την πρωτοτυπία. Ο λόγος για τις διαπιστώσεις που κάνει η "ένωση" εφοπλιστών του Λονδίνου, γνωστή και ως ΚΟΜΙΤΙ, στην ετήσια έκθεσή της, που δόθηκε στη δημοσιότητα. Μεταξύ άλλων ζητεί την "απομάκρυνση από τις παλαιές σχέσεις εργασίας και κεκτημένα δικαιώματα μιας άλλης εποχής". Προφανώς ονειρεύεται την επιστροφή στην ωραία εποχή της γαλέρας...

Ομως πολύ πριν από τους εφοπλιστές, ο Κ. Σημίτης έχει ζητήσει από τους εργαζόμενους να ξεχάσουν τα κεκτημένα και να δεχτούν να γίνουν απασχολήσιμοι. Εξάλλου οι εφοπλιστές κάποια επιστολή του πρωθυπουργού προς τους ίδιους επικαλούνται για να προβάλλουν το παραπάνω αίτημα! Και όπως όλα δείχνουν, τις επόμενες μέρες ο Στ. Σουμάκης θα ανακοινώσει τα νέα μέτρα "αφελληνισμού" των πληρωμάτων στο όνομα της ανταγωνιστικότητας του "ελληνικού πλοίου" - οποία απάτη!

Λογαριάζουν όμως χωρίς τον ξενοδόχο. Οι ναυτεργάτες δε θα δεχτούν το καθεστώς της γαλέρας για να αυγαταίνουν τα υπερκέρδη τους οι εφοπλιστές. Και έχουν αποδείξει ότι μπορούν να βάζουν φραγμό στα απάνθρωπα σχέδιά τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ