Τετάρτη 25 Ιούνη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
"Οικολόγοι" και "Αριστεροί"

ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΗ,δε λέμε, η πρωτοβουλία της οικογένειας Λάτση να καλέσει στην Ελλάδα τον Μάρλον Μπράντο, προκειμένου να μας ευαισθητοποιήσει για το περιβάλλον, για κάποιον περίεργο λόγο όμως μοιάζει υποκριτική...

Μήπως επειδή όλως τυχαίως η ίδια οικογένεια διαθέτει και κάποια εργοστάσια που μολύνουν το σύμπαν όλο; Διότι η οικογένεια που τον φιλοξενεί δε βιοπορίζεται από... συνδρομές φίλων της οικολογίας.

***

ΚΑΙ "ΑΡΙΣΤΕΡΟ ECOFIN" ανακάλυψε τώρα ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας Γιάννος Παπαντωνίου, έτσι τουλάχιστον λέει χτες σε απογευματινή εφημερίδα. Είναι προφανές ότι σιγά - σιγά, δήλωση με δήλωση μετατρέπεται στον ιδεολογικό προφέσορα του ΠΑΣΟΚ. Νέα ιδεολογία του κινήματος προδιαγράφεται να είναι ο... "Αριστερός Νεοφιλελευθερισμός".

Κεντρικός στόχος του να βρει τη χρυσή τομή ανάμεσα στο Σοσιαλισμό και τη Θεωρία της Σχετικότητας. Διότι τα πάντα είναι "αριστερά" ανάλογα από ποια πλευρά τα βλέπεις. Η κυβερνητική πολιτική για παράδειγμα μπορεί να σας φαίνεται δεξιά, όμως στους κυβερνώντες που βρίσκονται... ακριβώς απέναντι φαίνεται αριστερή!

***

ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ συνέστησε χτες στους υποψήφιους για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις, ο υπουργός Παιδείας Γεράσιμος Αρσένης, αφού "η ζωή είναι μπροστά τους". Μάλλον όμως πηγή της αγωνίας τους, άρα και της έλλειψης - πολλές φορές - ψυχραιμίας είναι ότι ξέρουν τι είδους ζωή είναι μπροστά τους!

Βέβαια, υπάρχει και η αρχή που λέει ότι οι άνθρωποι δημιουργούν τη ζωή τους - ιδίως όταν δεν είναι μοιρολάτρες. Οπότε σε όλους τους υποψήφιους Καλή Επιτυχία, κι όχι μόνο στις εξετάσεις.

***

ΕΥΤΥΧΕΙΣ δηλώνουν διάφοροι που με την ευκαιρία της Βουλής των Εφήβων, ακούσανε τις απόψεις της νεολαίας. Το περίεργο είναι πως πρόκειται για τους ίδιους που όταν η νεολαία διαδηλώνει, κάνει καταλήψεις, ζητά ουσιαστική μόρφωση, εργασία και τα δικαιώματά της στη ζωή κλπ... δεν ακούνε τίποτε!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ