Τετάρτη 25 Ιούνη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα οφέλη των λίγων

"Οι εργοδότες είχαν αντίρρηση στην πρόταση για έκτακτη φορολογία 10% επί των κερδών, αλλά αυτό που προκύπτει από έναν υπολογισμό έστω και χοντρικό, είναι ότι ωφελούνται κάπως περισσότερο από τους εργαζόμενους. Τα οφέλη τους είναι μεγάλα"...

Τα παραπάνω λόγια ανήκουν στον Γ. Σπράο, τον καθηγητή και συνεργάτη του πρωθυπουργού, η γνωστή έκθεση του οποίου για την πορεία που πρέπει να ακολουθήσει η οικονομική πολιτική, παρουσιάστηκε πρόσφατα και σύμφωνα με την κυβέρνηση θα "ληφθεί σοβαρά υπόψη".

Τα όσα είπε ο κ. Σπράος στο "Εθνος", είναι εξόχως αποκαλυπτικά. Πολύ περισσότερο αν σκεφτεί κανείς ότι, σύμφωνα με τον συντάκτη της έκθεσης, τα προτεινόμενα μέτρα οδηγούν σε "μεγάλα οφέλη" για τους βιομήχανους, ακόμα και αν οι υπολογισμοί γίνουν με βάση την εφαρμογή του μέτρου της φορολόγησης κατά 10% των επιχειρηματικών κερδών. Πρόταση που έσπευσε να απορρίψει ο Γ. Παπαντωνίου, λίγα λεπτά μετά τη δημόσια παρουσίαση της "έκθεσης Σπράου". Σκεφτείτε τώρα, πόσο πιο "μεγάλα" γίνονται τα οφέλη για την πλουτοκρατία, μετά και την απόρριψη της πρότασης περί φορολόγησης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ