Τετάρτη 25 Ιούνη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΗΚΚΙ
"Ανακάλυψαν" την ανάγκη... για ενιαία εθνική στρατηγική

Τη σύγκληση των αρχηγών κομμάτων υπό την προεδρία του Κ. Στεφανόπουλου ζήτησε ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ, Δημήτρης Τσοβόλας κατά τη συνάντηση που είχε χτες με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, προκειμένου, όπως δήλωσε, "να εκτιμήσουμε την κατάσταση για όλα τα εθνικά θέματα, Κύπρο, Αιγαίο, Σκοπιανό και από μηδενική βάση να δούμε ποιες είναι οι διεθνείς εξελίξεις, ποια τα διεθνή ερείσματα της χώρας μας και ποιες οι προοπτικές, για να χαράξουμε μια ενιαία εθνική στρατηγική".

Επίσης, ανέφερε ότι για το ΔΗΚΚΙ θεωρείται αναγκαίο να υπάρξει Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών γιατί, όπως είπε, "η κινητικότητα και οι χειρισμοί που γίνονται στο παρασκήνιο από την κυβέρνηση, είναι επικίνδυνοι και πρέπει όλα τα κόμματα και να ενημερωθούν και να διατυπώσουν τις απόψεις τους και να κάνουν προσπάθειες να βρουν κοινή γραμμή πλεύσης".

Ο Δ. Τσοβόλας έθεσε ακόμα το θέμα του αποκλεισμού του κόμματος του από τη νέα σύνθεση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, λέγοντας ότι "υπάρχει σήμερα πρόβλημα Δημοκρατίας, ουσιαστικά, γιατί η οικονομική εξουσία, δυστυχώς επηρεάζει ουσιωδώς την πολιτική εξουσία".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ