Παρασκευή 27 Ιούνη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, ΜΕΛΟΥΣ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΟΥ ΚΣ ΤΗΣ ΚΝΕ
Στη βάση της Σούδας, για την ειρήνη

- Φέτος η ΚΝΕ αποφάσισε να πραγματοποιήσει αντιιμπεριαλιστικό διήμερο στη βάση της Σούδας, στην Κρήτη. Γιατί επιλέγετε αυτή τη βάση και πού προσβλέπετε με την εκδήλωση αυτή;

- Η αμερικανική βάση της Σούδας είναι το σύμβολο της ιμπεριαλιστικής κυριαρχίας στη Μεσόγειο. Να, γιατί έγινε ο στόχος της νεανικής επίθεσης ειρήνης της ΚΝΕ, να, γιατί τη διαλέξαμε για τη μεγάλη αντιιμπεριαλιστική πανελλαδική κινητοποίησή μας. Θέλουμε να μεταφέρουμε παντού, σε κάθε νέο και νέα, το μήνυμα του αγώνα, της νεανικής αντεπίθεσης ενάντια στους ΝΑΤΟικούς ιμπεριαλιστές και τη "νέα τάξη" τους, που ματοκύλισε τους λαούς της Πρώην Γιουγκοσλαβίας, εισέβαλε στην Αλβανία για να στηρίξει τους εκλεκτούς της ενάντια στον αλβανικό λαό και απειλεί να ανάψει τη φωτιά του πολέμου στο Αιγαίο. Θέλουμε να φύγουν οι βάσεις του θανάτου και τα πυρηνικά όπλα από την Ελλάδα, να πάψει η χώρα μας να αποτελεί προτεκτοράτο του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ.

Ο ιμπεριαλισμός δεν είναι ανίκητος. Με τον αγώνα μας, με τον αγώνα του λαού και της νεολαίας μας, των λαών της Βαλκανικής και της Μεσογείου μπορούμε να τους χαλάσουμε τα σχέδια, μπορούμε να ανατρέψουμε τις ολέθριες επιλογές τους.

- Η ΚΝΕ πολλές φορές στο παρελθόν έχει διατρανώσει την αντίθεσή της ενάντια στους ιμπεριαλιστές των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ. Σε τι συγκεκριμένα αντιτίθεστε σήμερα;

- Η Κομμουνιστική Νεολαία Ελλάδας είναι πάντα στην πρώτη γραμμή του αγώνα ενάντια στον ιμπεριαλισμό, τον πόλεμο και τον εθνικισμό. Σήμερα λοιπόν καλεί την ελληνική νεολαία να μπει μαζικά και αποφασιστικά στην πάλη για να αποτραπούν τα σχέδια των ιμπεριαλιστών στην περιοχή. Σχεδιάζουν να εγκαταστήσουν τη μονάδα ταχείας επέμβασης του ΝΑΤΟ, στη Θεσσαλονίκη, στο Στρατόπεδο "Νταλίπη", θέλουν να φτιάξουν ΝΑΤΟικό λιμάνι στο Λιτόχωρο, ενώ παράλληλα συνεχίζουν να λειτουργούν οι βάσεις του ΝΑΤΟ στον Αραξο, το Ακτιο και η αναβαθμισμένης λειτουργίας βάση της Σούδας. Επίσης εντείνονται τα σχέδια για την οριστική διχοτόμηση της Κύπρου και η ελληνοτουρκική ένταση στο Αιγαίο. Να τους κάνουμε να αποτύχουν στις προσπάθειές τους. Το μπορούμε. Δεν πρέπει να τους αφήσουμε να υπονομεύσουν τη ζωή και το μέλλον μας.

- Τι ακριβώς θα γίνει στη Σούδα;

- Για έκτη συνεχή χρονιά διοργανώνουμε πανελλαδικό διήμερο ειρήνης, με τον αποκλεισμό αυτής της αμερικανικής βάσης, στις 5 και 6 του Ιούλη. Θα είναι ένα διήμερο καταδίκης του ιμπεριαλισμού και της "νέας τάξης πραγμάτων", καταδίκης της πολιτικής των ελληνικών κυβερνήσεων, που προσδένονται όλο και περισσότερο στο άρμα της εξάρτησης. Ενα διήμερο συντονισμού, συσπείρωσης και ανάπτυξης της πάλης για την ειρήνη και τη φιλία των λαών. Ενα διήμερο αντεπίθεσης της νέας γενιάς στους "προστάτες" - υπονομευτές των δικαιωμάτων της. Εξυπακούεται ότι - παράλληλα - θα τραγουδήσουμε, θα γλεντήσουμε, θα διασκεδάσουμε, όπως μόνο εμείς ξέρουμε. Αλλωστε πέντε χρόνια τώρα έχουμε δώσει δείγματα γραφής.

Δ. Κ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ