Παρασκευή 27 Ιούνη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Εκτός δημοσίου οι 1.181 επιλαχόντες

Κλείνουν οι πόρτες του δημοσίου για 1.181 επιλαχόντες, οι οποίοι είχαν δώσει εξετάσεις με το λεγόμενο νόμο Πεπονή, καθώς το Γ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) με χτεσινή απόφασή του - βόμβα έκρινε άκυρη την υπ' αριθμόν 73/20-12-1995 απόφαση της Ολομέλειας του ΑΣΕΠ για κάλυψη των κενών θέσεων με επιλαχόντες του διαγωνισμού.

Οι 1.181 υποψήφιοι είχαν δώσει εξετάσεις για το δημόσιο, χωρίς να πετύχουν, αλλά στη συνέχεια μπήκαν ως επιλαχόντες με απόφαση του ΑΣΕΠ.

Στο σκεπτικό του δικαστηρίου επισημαίνεται ότι η απόφαση του ΑΣΕΠ για κάλυψη των κενών θέσεων με επιλαχόντες περιόρισε τον αριθμό των φορέων που θα επέλεγε με την αίτησή του ο υποψήφιος μόνο σε 10 και καθ' υπέρβαση του νόμου 2190/94. Επίσης, επιτράπηκε η συμμετοχή εκείνων που είχαν διαγωνιστεί για την Αγροτική Τράπεζα, αλλά είχαν δηλώσει ψευδώς ότι κατέχουν δύο lower.Τέλος, το γεγονός ότι ο διαγωνισμός ήταν ενιαίος για όλη την επικράτεια, αυτό είχε ως αποτέλεσμα υψηλόβαθμοι υποψήφιοι να μείνουν εκτός του δημοσίου, ενώ χαμηλόβαθμοι να διορίζονται καθαρά από τύχη, εφόσον γνώριζαν τις κενές θέσεις σε συγκεκριμένες νομαρχίες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ