Παρασκευή 27 Ιούνη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Μεγάλη η ανησυχία και η δυσφορία των εργαζομένων

Μεσαιωνικές συνθήκες εργασίας επικρατούν στο Νοσοκομείο των Χανίων, όπως οι ίδιοι οι εργαζόμενοι αποκάλυψαν την περασμένη Τρίτη στον βουλευτή και μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, Μπ. Αγγουράκη.

Οπως δήλωσε στο "Ρ" ο κομμουνιστής βουλευτής, "διαπιστώσαμε μια μεγάλη ανησυχία και δυσφορία όλων των εργαζομένων και για την κατάσταση που επικρατεί στο συγκεκριμένο νοσοκομείο, αλλά και γενικότερα στο Σύστημα Υγείας της χώρας μας, όπου υπάρχει πολύ μεγάλη ανησυχία για τις ρυθμίσεις που προωθεί η κυβέρνηση με το νέο νομοσχέδιο που αφορά τα ζητήματα αυτά". "Μπορώ να πω - συνέχισε ο Μπ. Αγγουράκης - ότι οι απόψεις του Κόμματος βρήκανε μεγάλη απήχηση και υποστήριξη απ' όλους τους εργαζόμενους. Ολοι τους δήλωσαν ότι συμμερίζονται τις θέσεις μας, που έχουν σχέση με τον παραπέρα αντιλαϊκό χαρακτήρα των ρυθμίσεων αυτών, δηλαδή με την προώθηση παραπέρα της ιδιωτικοποίησης στον τομέα της Υγείας και ιδιαίτερα ανησυχούν για τα θέματα αυτά οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό".

Η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ διαπίστωσε όμως παράλληλα την ανάγκη παραπέρα ενημέρωσης των εργαζομένων στην υγεία, για το σχέδιο νόμου που ετοιμάζει η κυβέρνηση, καθώς και τα μεγάλα περιθώρια κινητοποίησής τους.

Με ιδιαίτερη αγανάκτηση αναφέρθηκε ο βουλευτής του ΚΚΕ στην κατάσταση που συνάντησε κατά την επίσκεψη στο χώρο εργασίας επιδιόρθωσης ρουχισμού του Νοσοκομείου Χανίων, λέγοντας χαρακτηριστικά: "Στην κυριολεξία στο χώρο αυτό του νοσοκομείου επικρατούν μεσαιωνικές συνθήκες εργασίας. Αποπνικτική ζέστη, χωρίς αερισμό, χωρίς στοιχειώδη μέτρα, με τη θερμοκρασία να φτάνει τους 60 βαθμούς Κελσίου (!!!) και όλα αυτά μέσα σε υπόγεια, όπου η κατάσταση είναι απάνθρωπη και θυμίζει άλλες εποχές".

  • Επίσης ο Μπ. Αγγουράκης επισκέφτηκε το Μεσογειακό Ινστιτούτο Αγροτικών Ερευνών Χανίων, το Ιδρυμα Τεχνολογίας και Ερευνας και την περιοχή της Βιάννου στο Νομό Ηρακλείου, το Δήμο Αλικαρνασσού και μίλησε στους εργαζόμενους στην καθαριότητα του Δήμου Ηρακλείου και στους εργαζόμενους του Απολλώνιου Θεραπευτηρίου του ΙΚΑ και του ΟΑΕΔ Ηρακλείου.
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Σε θέσεις μάχης και διεκδίκησης για δημόσια και δωρεάν Υγεία (2024-02-09 00:00:00.0)
Να καθοριστεί ο αριθμός των εισακτέων (2000-03-07 00:00:00.0)
Αοριστίες της κυβέρνησης (1998-11-06 00:00:00.0)
Πάλι σε κινητοποιήσεις γιατροί και εργαζόμενοι (1998-01-24 00:00:00.0)
Ξεπούλημα ή "λουκέτο" (1998-01-24 00:00:00.0)
Κυβερνητική κάλυψη σε αυθαιρεσίες (1997-12-16 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ