Σάββατο 28 Ιούνη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Διευρύνονται οι αντιδράσεις

Συγκεντρώσεις - συζητήσεις για την παγίδα του "διαλόγου"

"Η θέση του Εργατικού Κέντρου Αγρινίου για τον "κοινωνικό διάλογο"", είναι το θέμα της συζήτησης που θα πραγματοποιήσει το ΕΚ την ερχόμενη Τρίτη στην πλατεία Δημοκρατίας στις 9 το βράδυ, στην οποία θα παραβρεθεί ο γενικός γραμματέας της ΓΣΕΕ, Γιώργος Μαυρίκος.

Με ανακοίνωσή του, το ΕΚ Αγρινίου καλεί όλους τους εργαζόμενους και φορείς της περιοχής να συμμετάσχουν στη συζήτηση, ώστε να αποκαλυφθεί ο λεγόμενος "διάλογος"-απάτη, σε βάρος των εργαζομένων και να συσπειρωθούν γύρω από τα σωματεία τους "ώστε να αντεπιτεθούμε σ' αυτή την επιχείρηση ισοπέδωσης των εργασιακών σχέσεων και τη διάλυση της Δημόσιας Κοινωνικής Ασφάλισης".

Στην Πρέβεζα

Συγκέντρωση - συζήτηση με το ίδιο θέμα οργανώνουν πρωτοβάθμια σωματεία και συνδικαλιστές του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα της Πρέβεζας,την Τετάρτη, 2 Ιούλη, στην πλατεία Ελευθερίας στις 9 το βράδυ, όπου θα παραβρεθεί επίσης ο Γιώργος Μαυρίκος.

Με ανακοίνωσή τους τα σωματεία και οι συνδικαλιστές της Πρέβεζαςκαλούν όλους τους εργαζόμενους να πουν "όχι" στον "κοινωνικό διάλογο"- απάτη και να εκφράσουν την αντίθεσή τους στην αποδιάρθρωση των εργασιακών σχέσεων και στη διάλυση του ασφαλιστικού συστήματος.

Στη Φωκίδα

Σύσκεψη στην οποία καλούνται να συμμετέχουν όλα τα πρωτοβάθμια σωματεία του νομού Φωκίδας,διοργανώνουν τέσσερα σωματεία της περιοχής, την Τετάρτη 2 Ιούλη στις 8 το βράδυ στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου.Η σύσκεψη διοργανώνεται, όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, "προκειμένου να αντιμετωπιστούν από κοινού τα προβλήματα που μπαίνουν στους εργαζόμενους από τον επονομαζόμενο "κοινωνικό διάλογο"".

Την πρωτοβουλία πήραν, με ομόφωνες αποφάσεις των διοικητικών τους συμβουλίων το Σωματείο Οικοδόμων,η Ενωση Εργαζομένων στην ΑΜΕ Δελφοί - Δίστομο,ο Σύλλογος Υπαλλήλων Εθνικής τράπεζας και ο Σύνδεσμος Συνταξιούχων ΙΚΑ.

- Η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Νάουσας καταγγέλλει τον "κοινωνικό διάλογος" σαν απάτη που γίνεται για να νομιμοποιήσει τις ειλημμένες αποφάσεις της κυβέρνησης για την ανατροπή των δικαιωμάτων και των κατακτήσεων των εργαζομένων και καλεί τη ΓΣΕΕ να αποχωρήσει από αυτόν, οργανώνοντας την πάλη των εργαζομένων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ