Τετάρτη 1 Γενάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΔΙΕΘΝΗ
ΜΕΣΑΝΑΤΟΛΙΚΟ
Νέα συνάντηση για την υπογραφή συμφωνίας;

ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ.-

Προσπάθειες για την υπογραφή τελικής συμφωνίας για την απομάκρυνση των ισραηλινών στρατευμάτων από την πόλη της Χεβρώνας στη Δυτική Οχθη, κατέβαλαν μέχρι και λίγες ώρες πριν την εκπνοή του 1996 ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, Βενιαμίν Νετανιάχου, και ο Παλαιστίνιος ηγέτης, Γιάσερ Αραφάτ.

Οι δύο άνδρες προγραμμάτιζαν για χτες το απόγευμα μία ακόμη συνάντηση. Ωστόσο, η υπογραφή της τελικής συμφωνίας δε θεωρούνταν βέβαιη ότι θα επιτευχθεί εντός του περασμένου 24ωρου. Σύμφωνα με την ισραηλινή ραδιοφωνία, οι Παλαιστίνιοι είχαν συμφωνήσει σε ένα πιο ευέλικτο χρονοδιάγραμμα για την αποχώρηση των Ισραηλινών στρατευμάτων από τη Δυτική Οχθη, το οποίο θα εξελιχθεί σε τρεις φάσεις.

Νωρίτερα, το ισραηλινό ραδιόφωνο μετέδιδε ότι δώδεκα Ισραηλινοί έποικοι, που είχαν καταλάβει τα ξημερώματα ένα κτίριο στην "κάσμπα" του αραβικού τομέα της Χεβρώνας, συνελήφθησαν από τις δυνάμεις ασφαλείας. Η ίδια πηγή δεν έδωσε περισσότερες πληροφορίες, ωστόσο και την προηγούμενη βδομάδα Ισραηλινοί στρατιώτες είχαν συγκρουστεί με τους εποίκους σε αντίστοιχα επεισόδια...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ